how to install Drawing Dimensioning plug-in

Post here for help on using FreeCAD's graphical user interface (GUI).
Redlag
Posts: 4
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:10 am

how to install Drawing Dimensioning plug-in

Postby Redlag » Mon Mar 20, 2017 1:45 pm

Good afternoon,

I have the following Freecad version:

Operating system: Windows 7
Operating System Word Size: 32-bit
FreeCAD Word Size: 32-bit
Version: 0.16.6706 (Git)
Type of construction: Release
Rama: releases / FreeCAD-0-16
Hash: f86a4e411ff7848dea98d7242f43b7774bee8fa0
Python version: 2.7.8
Qt Version: 4.8.7
Currency version: 4.0.0a
OCC version: 6.8.0.oce-0.17


I tried to install the "Drawing Dimensioning" plug-in by following the following steps:

- I download the github workbench that clicks the "clone or download" button on the github page.
- Within FreeCAD, I look for the macro path by choosing "Edit> Preferences> General> Macro" and look for the "Macro" path that matches "C: \ MY_UserName \ Appdata \ Roaming \ FreeCAD"
- I create a folder called "Mod" (since it does not exist)
- Inside the folder modifies a folder with the name of the workbench, called "drawing dimension"
- Unzip the downloaded file to the newly created "Dimension Drawing" folder
- Restart FreeCAD (even restart the pc)

And the "Drawing Sizing" workbench does not appear in the drop-down menu on either side.
Can you help me to install this plug-in? It is true that i didn't install other plug-ins before, but I think i followed all steps that are described in the FreeCAD wiki (https://www.freecadweb.org/wiki/How_to_ ... orkbenches).

Thanks in advance,

Redlag.
User avatar
r-frank
Posts: 1963
Joined: Thu Jan 24, 2013 6:26 pm
Location: Möckmühl, Germany
Contact:

Re: how to install Drawing Dimensioning plug-in

Postby r-frank » Mon Mar 20, 2017 1:50 pm

Hello.

Did you read the troubleshooting section on the page you linked ?

Roland
Deutsche FreeCAD Tutorials auf Youtube
My GrabCAD FreeCAD-Projects
FreeCAD lessons for beginners in english

Native german speaker - so apologies for my english, no offense intended :)
Redlag
Posts: 4
Joined: Mon Mar 20, 2017 10:10 am

Re: how to install Drawing Dimensioning plug-in

Postby Redlag » Mon Mar 20, 2017 2:17 pm

Hello r-frank,

yes i have read it.

- I didn’t use special characters in my windows user name.
- the Workbench is not set to invisible still at “Tools > Customize > Workbenches”.

But it is true that i am using a 32-bit system and FreeCAD 0.16.6706 .

And for that, on the troubleshooting section, is said:

After attempts to install, the additional Workbenches may not be available. In this case
hold the Report panel open while starting FreeCAD, and read the error
see this forum thread: viewtopic.php?t=12839#p102933 (relationated with Assembly 2, win xp and FreeCad 0.16.6706)
User avatar
r-frank
Posts: 1963
Joined: Thu Jan 24, 2013 6:26 pm
Location: Möckmühl, Germany
Contact:

Re: how to install Drawing Dimensioning plug-in

Postby r-frank » Mon Mar 20, 2017 10:01 pm

This is how my directory structure looks like (i censored my windows-login-name)
Drawing_Dimensioning.jpg
Drawing_Dimensioning.jpg (222.87 KiB) Viewed 60 times
Deutsche FreeCAD Tutorials auf Youtube
My GrabCAD FreeCAD-Projects
FreeCAD lessons for beginners in english

Native german speaker - so apologies for my english, no offense intended :)