[SOLVED} Pocket Errors

Post here for help on using FreeCAD's graphical user interface (GUI).
RogueWatchmen
Posts: 2
Joined: Wed Apr 19, 2017 1:21 pm

[SOLVED} Pocket Errors

Postby RogueWatchmen » Thu Apr 20, 2017 10:14 pm

I'm having trouble with making a pocket. I got the base and first inset pocket done but I want to add 4 holes for bolts so we can mount a bracket to it. Every time I try to make the pocket using the sketch named Bolt Mount or Sketch007 I get an error that there are no valid sketches. I've deleted and redrawn the sketch thinking it was a bug or something but somewhere I've missed a step... Can someone tell me where I went wrong?
Attachments
Lower Kisok Mount.FCStd
(10.24 KiB) Downloaded 4 times
Last edited by RogueWatchmen on Mon Apr 24, 2017 3:26 pm, edited 1 time in total.
User avatar
bejant
Posts: 4125
Joined: Thu Jul 11, 2013 3:06 pm

Re: Pocket Errors

Postby bejant » Fri Apr 21, 2017 1:55 am

Hi RogueWatchmen, and welcome!

Change the circles in the sketch named Bolt Mount from blue to white using the Sketcher Toggle Mode Tool:
Image
and try again.

Delete Sketch007; you Forked your model by creating it. We can see that by using Tools > Dependency Graph:
http://www.freecadweb.org/wiki/Std_DependencyGraph
which you have to install before it can be used.
My Part Design tutorials on YouTube (aimed at beginners).
RogueWatchmen
Posts: 2
Joined: Wed Apr 19, 2017 1:21 pm

Re: [SOLVED} Pocket Errors

Postby RogueWatchmen » Mon Apr 24, 2017 3:27 pm

Thanks, worked like a charm.