Search found 25 matches

Go to advanced search

by Will2
Fri Mar 29, 2019 5:16 pm
Forum: Help on using FreeCAD
Topic: [Solved] Part Design Part missing "Origin" feature
Replies: 8
Views: 210

Re: [Solved] Part Design Part missing "Origin" feature

Part Design Part The Part container is not a PartDesign element. It's a general "standard" element. Its toolbar icon is found in *all* workbenches along with the Group icon, not only in PartDesign. It was in PartDesign only in the very beginning of 0.17 development, but it was changed nearly 2 year...
by Will2
Fri Mar 29, 2019 4:32 pm
Forum: Help on using FreeCAD
Topic: [Solved] Part Design Part missing "Origin" feature
Replies: 8
Views: 210

Re: Part Design Part missing "Origin" feature

I used DeepSOIC's method and it worked right away, I think it's all good now, thank you very much! It may help track down the bug but I believe this happened around the time I selected all the features of a particular part and hit "Duplicate selected object" to make a copy of it. Though I don't have...
by Will2
Fri Mar 29, 2019 12:13 am
Forum: Help on using FreeCAD
Topic: [Solved] Part Design Part missing "Origin" feature
Replies: 8
Views: 210

[Solved] Part Design Part missing "Origin" feature

I've just been working on a new file and made quite a bit of progress between saves so I don't have a backup save without this issue. Something happened and I managed to delete the "Origin" feature in a Part Design part (the container that holds the X, Y, Z planes and axis). Is there a way to get th...
by Will2
Sun Dec 30, 2018 11:52 pm
Forum: Open discussion
Topic: Suppress Feature
Replies: 8
Views: 339

Suppress Feature

I remember when I was using Inventor years ago it has a feature called "suppress feature" that you could apply to a feature to in essence delete it while not really doing so, so you can unsuppress it and it will be back again. I recently thought about it while designing something that uses a couple ...
by Will2
Thu Dec 20, 2018 6:10 pm
Forum: Open discussion
Topic: Open and Save Dialog
Replies: 5
Views: 261

Re: Open and Save Dialog

Interesting. It did not persist when I fist tried it but I disabled it just now and restarted and it persisted. I think I mistook it being described as runtime that it had to be done each time the application was opened.

Thanks again, glad you corrected in case someone else sees this.
by Will2
Wed Dec 19, 2018 10:40 pm
Forum: Open discussion
Topic: Open and Save Dialog
Replies: 5
Views: 261

Re: Open and Save Dialog

Thanks very much! It didn't work at first, than I looked at the dates and realized I had to switch to the Daily release. I got it to run on startup and in case anyone was curious this is how I did it: -Installed the Autoload add-on from the add-on manager. -Created a macro with the two lines of code...
by Will2
Wed Dec 19, 2018 6:10 pm
Forum: Open discussion
Topic: Open and Save Dialog
Replies: 5
Views: 261

Open and Save Dialog

This is such a minor thing I almost hate to post about it. Lately I have been using Ubuntu folder bookmarks to give me quick access to the folders I'm currently using lots. Lots of applications show these when you go to open/save a file. This isn't the case with FreeCAD and I'm not sure why. It's re...
by Will2
Wed Nov 21, 2018 8:52 pm
Forum: CfdOF / CFD
Topic: cfMesh install problem
Replies: 19
Views: 1075

Re: cfMesh install problem

I have a feeling you are using the CFD workbench and not CfdOF. I had not realised that it shares the same preference page, but it is an earlier version which loads the standard cfMesh version. Almost all of the material on this forum relates to CfdOF, but we should really change the title so that ...
by Will2
Wed Nov 21, 2018 5:20 pm
Forum: CfdOF / CFD
Topic: cfMesh install problem
Replies: 19
Views: 1075

Re: cfMesh install problem

I was for sure using the installer in the preferences. After I read theschrader's comment I decided to give downloading and installing cfMesh-CfdOF manually a try, which actually worked (I didn't know I could get it from sourceforge). It took a little fiddling to get to work as I'm not super familia...
by Will2
Wed Nov 21, 2018 2:48 am
Forum: CfdOF / CFD
Topic: cfMesh install problem
Replies: 19
Views: 1075

Re: cfMesh install problem

Gladly, thanks for the help. It seemed I had to delete the files in the directory for the changes to take effect. It failed to install and this is the output log file: wmake libso meshLibrary wmakeLnInclude: linking include files to ./lnInclude Making dependency list for source file workflowControls...

Go to advanced search