Tools, old Tool, new ToolBit and other fun stuff

Here's the place for discussion related to CAM/CNC and the development of the Path module.
User avatar
roerich_64
Posts: 926
Joined: Thu May 21, 2015 7:00 pm
Location: Ostfriesland

Re: Tools, old Tool, new ToolBit and other fun stuff

Postby roerich_64 » Fri Jan 03, 2020 1:16 am

You are the greatest!!!
bar_VI.jpg
bar_VI.jpg (155.56 KiB) Viewed 219 times
Now i can sleep tonight :lol: :lol:
mlampert
Posts: 1460
Joined: Fri Sep 16, 2016 9:28 pm

Re: Tools, old Tool, new ToolBit and other fun stuff

Postby mlampert » Fri Jan 03, 2020 1:20 am

roerich_64 wrote:
Fri Jan 03, 2020 1:16 am
You are the greatest!!!
Now i can sleep tonight :lol: :lol:
Great! If you can, maybe I can too :D
chrisb
Posts: 22578
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Tools, old Tool, new ToolBit and other fun stuff

Postby chrisb » Fri Jan 03, 2020 8:36 am

It was my last post last night. Glad to see it worked.
memfis
Posts: 168
Joined: Tue Nov 15, 2016 7:58 pm

Re: Tools, old Tool, new ToolBit and other fun stuff

Postby memfis » Fri Jan 03, 2020 9:29 am

that's how it is, only the tools are not added through the add button and the error is not displayed.
Attachments
Снимок экрана от 2020-01-03 12-27-01.png
Снимок экрана от 2020-01-03 12-27-01.png (189.75 KiB) Viewed 196 times
memfis
Posts: 168
Joined: Tue Nov 15, 2016 7:58 pm

Re: Tools, old Tool, new ToolBit and other fun stuff

Postby memfis » Fri Jan 03, 2020 9:33 am

and a bug about the installation number it shows not only on my, new, but also the standard one, from the program delivery.

/Bit$ cat FR_6.35.fctb
{
"version": 2,
"name": "Радиусная d12.75 R6.35",
"shape": "radius_vogn.FCStd",
"attribute": {},
"parameter": {
"ds": "6.35 mm",
"L": "50.000 mm",
"Diameter": "12.75 mm",
"hR": "5.35 mm",
"Rv": "7,000 mm",
"H": "10.02 mm"
}
}
cat Library/endmills.fctl
{
"tools": [
{
"nr": 1,
"path": "t1.fctb"
},
{
"nr": 2,
"path": "t2.fctb"
},
{
"nr": 3,
"path": "t3.fctb"
},
{
"nr": 4,
"path": "t4.fctb"
},
{
"nr": 5,
"path": "t5.fctb"
},
{
"nr": 6,
"path": "t6.fctb"
},
{
"nr": 7,
"path": "t7.fctb"
},
{
"nr": 8,
"path": "t8.fctb"
},
{
"nr": 9,
"path": "t9.fctb"
},
{
"nr": 10,
"path": "FR_6.35.fctb"
}
],
"version": 1
}
Attachments
radius_vogn.FCStd
(11.44 KiB) Downloaded 6 times
Снимок экрана от 2020-01-03 12-31-34.png
Снимок экрана от 2020-01-03 12-31-34.png (207.35 KiB) Viewed 194 times
memfis
Posts: 168
Joined: Tue Nov 15, 2016 7:58 pm

Re: Tools, old Tool, new ToolBit and other fun stuff

Postby memfis » Fri Jan 03, 2020 9:43 am

a good and quick way to find -

grep -ir experimental .FreeCAD/

.FreeCAD/user.cfg: <FCBool Name="EnableExperimentalFeatures" Value="1"/>
memfis
Posts: 168
Joined: Tue Nov 15, 2016 7:58 pm

Re: Tools, old Tool, new ToolBit and other fun stuff

Postby memfis » Fri Jan 03, 2020 10:06 am

don't ask "how" but cheated - my cutter is the default tool, the path is created, but the visualization doesn't work.
What am I doing wrong?
Attachments
Снимок экрана от 2020-01-03 13-03-41.png
Снимок экрана от 2020-01-03 13-03-41.png (224.43 KiB) Viewed 187 times
вадлмт.FCStd
(18.73 KiB) Downloaded 7 times
radius_vogn.FCStd
(11.33 KiB) Downloaded 8 times
User avatar
roerich_64
Posts: 926
Joined: Thu May 21, 2015 7:00 pm
Location: Ostfriesland

Re: Tools, old Tool, new ToolBit and other fun stuff

Postby roerich_64 » Fri Jan 03, 2020 12:52 pm

Hi memfis,

looks good your results... :)

Will generate my own ToolBitLibrary. But i can not editing a Tool Bit. When i click on the edit-botton it doese nothing...
ToolLibraryEdit.jpg
ToolLibraryEdit.jpg (109.2 KiB) Viewed 154 times
Bests
Walter
memfis
Posts: 168
Joined: Tue Nov 15, 2016 7:58 pm

Re: Tools, old Tool, new ToolBit and other fun stuff

Postby memfis » Fri Jan 03, 2020 2:54 pm

Nothing happens to me either when I press this button. Moreover, you can hang on, but not on this button.
I edit simply by opening the file from the Shape folder, then correcting the installation description file in the Bit folder, and after that I add the installation to the library from the Bit folder. Be careful not to confuse the description file with case sensitive letters, which point to the model file in Shape. I suppose that you can use both absolute and relative paths in the description file.


There is no result - yes, the tool has created, I see its real form, it does not affect the form of the created path in any way (and should not), the form of the tool, real, important and necessary for the visualization, which (so far) I have not succeeded.
User avatar
dubstar-04
Posts: 456
Joined: Mon Mar 04, 2013 8:41 pm
Location: Manchester, UK
Contact:

Re: Tools, old Tool, new ToolBit and other fun stuff

Postby dubstar-04 » Fri Jan 03, 2020 3:49 pm

I have started looking at using the new tool definition in simulation:

Simulation.webm
(233.66 KiB) Downloaded 10 times


No material is removed yet as the tool definition need to be modified in the simulation and the position of the tool isn't correct.

Big thanks to mlampert for all your work on these tools.

Thanks,

Dan
Last edited by dubstar-04 on Fri Jan 03, 2020 4:37 pm, edited 1 time in total.