Making planes visible in assembly?

Discussion about the development of the Assembly workbench.
Deadhorse
Posts: 7
Joined: Wed Dec 12, 2018 2:37 pm

Making planes visible in assembly?

Postby Deadhorse » Thu Dec 20, 2018 4:42 pm

Is there a way to make datum planes, original or user created, visible in assembly mode/work bench?
kbwbe
Posts: 985
Joined: Tue Apr 10, 2018 3:12 pm
Location: Germany, near Köln (Cologne)

Re: Making planes visible in assembly?

Postby kbwbe » Thu Dec 20, 2018 5:08 pm

Deadhorse wrote:
Thu Dec 20, 2018 4:42 pm
Is there a way to make datum planes, original or user created, visible in assembly mode/work bench?
Not possible. They are filtered out during import, as they would not work correctly.
KBWBE

https://github.com/kbwbe/A2plus
latest release: v0.4.47f, installable via FreeCAD's addon manager
Tutorial: gripper assembly https://www.youtube.com/watch?v=QMxcQ5tssWk
Documentation: https://www.freecadweb.org/wiki/A2plus_Workbench
dan-miel
Posts: 166
Joined: Thu Sep 13, 2018 12:29 am
Location: Spokane WA. USA

Re: Making planes visible in assembly?

Postby dan-miel » Thu Dec 20, 2018 8:31 pm

A possible work around. The first part put into to assembly seems to be inserted at global xyz. I have a "template" with surfaces at xyz so I can tell where it is. Then work off of that corner of your part. You could put in a dummy part and hide it.
Dan
triplus
Posts: 9475
Joined: Mon Dec 12, 2011 4:45 pm

Re: Making planes visible in assembly?

Postby triplus » Fri Dec 21, 2018 11:10 am

Deadhorse wrote:
Thu Dec 20, 2018 4:42 pm
Is there a way to make datum planes, original or user created, visible in assembly mode/work bench?
ATM only Assembly 3:

https://forum.freecadweb.org/viewtopic. ... 85#p203685