List Select Macro (Select hidden sub-objects)

Need help, or want to share a macro? Post here!
User avatar
HarryvL
Posts: 1052
Joined: Sat Jan 06, 2018 7:38 pm

Re: List Select Macro (Select hidden sub-objects)

Postby HarryvL » Sun Feb 04, 2018 8:39 pm

Thanks Howi, my PPA version of FreeCAD-daily gets automatically installed in the Computer>usr>lib>freecad-daily directory for which I don't have write access (although this is PC to which I only have access). So this is entirely Ubuntu ignorance on my part. I must have set up Ubuntu or PPA incorrectly. I will see if I can change the PPA destination or directory access rights. Harry
HoWil
Posts: 840
Joined: Sun Jun 14, 2015 7:31 pm
Location: Austria

Re: List Select Macro (Select hidden sub-objects)

Postby HoWil » Sun Feb 04, 2018 8:49 pm

HarryvL wrote:
Sun Feb 04, 2018 8:39 pm
Thanks Howi, my PPA version of FreeCAD-daily gets automatically installed in the Computer>usr>lib>freecad-daily directory for which I don't have write access (although this is PC to which I only have access). So this is entirely Ubuntu ignorance on my part. I must have set up Ubuntu or PPA incorrectly. I will see if I can change the PPA destination or directory access rights. Harry
Hi HarryvL,
Your user-related preferences are stored in your home folder not inside your installation directory!
So, have a look under /home/#your-user-name#/ where "#your-user-name#" is your current user name. There your should find the hidden folder .FreeCAD in which you should install/download the SelectionTools.
BTW.: if you run the two lines posted before, everything should be done automatically.
BR,
HoWil
User avatar
HarryvL
Posts: 1052
Joined: Sat Jan 06, 2018 7:38 pm

Re: List Select Macro (Select hidden sub-objects)

Postby HarryvL » Mon Feb 05, 2018 7:51 pm

Hi HoWil, perfect! This works very well. Thanks for the help. Harry
User avatar
makkemal
Posts: 395
Joined: Wed Apr 29, 2015 12:41 pm
Location: South Africa
Contact:

Re: List Select Macro (Select hidden sub-objects)

Postby makkemal » Wed Aug 07, 2019 12:31 pm

Is this tool still working for everyone else ?
This is default code on git repository
I am getting the following error.

Code: Select all

During initialization the error inconsistent use of tabs and spaces in indentation (ListSelect.py, line 145) occurred in C:\Users\MichaelHindley\AppData\Roaming\FreeCAD\Mod\SelectionTools\InitGui.py
Please look into the log file for further information

Code: Select all

OS: Windows 10
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.18.16117 (Git)
Build type: Release
Branch: releases/FreeCAD-0-18
Hash: dbb4cc6415bac848a294f03b80f65e888d531742
Python version: 3.6.6
Qt version: 5.6.2
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.3.0
Locale: English/SouthAfrica (en_ZA)
User avatar
zacl
Posts: 43
Joined: Wed Jul 31, 2019 1:15 pm

Re: List Select Macro (Select hidden sub-objects)

Postby zacl » Thu Aug 08, 2019 2:34 pm

Not working for me either on 0.19 win 10.
You have to replace tabulation by 4 space character at the start of line 145 of ListSelect.py.
But you will have another error after this one.
It may be a problem with the passage from qt4 to qt5 and py2 to py3.
User avatar
zacl
Posts: 43
Joined: Wed Jul 31, 2019 1:15 pm

Re: List Select Macro (Select hidden sub-objects)

Postby zacl » Fri Aug 09, 2019 5:30 pm

makkemal wrote:
Wed Aug 07, 2019 12:31 pm
Is this tool still working for everyone else ?
This is default code on git repository
Someone forked the project to made it working with FC0.19
https://github.com/tomate44/SelectionTools

He corrected 2 bug due to the passage of python 2 to 3.

Maybe there is a bug because the selected object don't become transparent during selection.
User avatar
Chris_G
Posts: 1147
Joined: Tue Dec 31, 2013 4:10 pm
Location: France
Contact:

Re: List Select Macro (Select hidden sub-objects)

Postby Chris_G » Fri Aug 09, 2019 8:28 pm

zacl wrote:
Fri Aug 09, 2019 5:30 pm
Someone forked the project to made it working with FC0.19
https://github.com/tomate44/SelectionTools

He corrected 2 bug due to the passage of python 2 to 3.
Yes, I tried a quick fix this morning. But I've been AFK since then.
It seems to be working ... But I was not a user of this tool before, so I don't know if everything is fixed ?
User avatar
zacl
Posts: 43
Joined: Wed Jul 31, 2019 1:15 pm

Re: List Select Macro (Select hidden sub-objects)

Postby zacl » Sat Aug 10, 2019 5:22 pm

Chris_G wrote:
Fri Aug 09, 2019 8:28 pm
It seems to be working ... But I was not a user of this tool before, so I don't know if everything is fixed ?
Not a previous user either.
But it seems that the code didn't get the value of transparency set in preference menu.

The code below always get 0.

SelectionTools/ListSelect.py
line 213-215

Code: Select all

    pref = App.ParamGet(
        "User parameter:BaseApp/Preferences/Mod/SelectionTools/ListSelect")
    obj.ViewObject.Transparency = pref.GetInt("transparency")
And there is no preview highlight of elements from the selecting list.

The feature is missing according to this discussion :
https://forum.freecadweb.org/viewtopic. ... 19#p326119
HoWil
Posts: 840
Joined: Sun Jun 14, 2015 7:31 pm
Location: Austria

Re: List Select Macro (Select hidden sub-objects)

Postby HoWil » Thu Aug 22, 2019 6:18 am

realthunder wrote: Ping
Any chance that the selection in 3D you also worked on in depth for asm3 will help here as well? I mean that we possibly do not need external macros any more.
BR,
HoWil
realthunder
Posts: 1214
Joined: Tue Jan 03, 2017 10:55 am

Re: List Select Macro (Select hidden sub-objects)

Postby realthunder » Thu Aug 22, 2019 11:11 am

HoWil wrote:
Thu Aug 22, 2019 6:18 am
Any chance that the selection in 3D you also worked on in depth for asm3 will help here as well? I mean that we possibly do not need external macros any more.
BR,
Yes, it's already in the upstream. Just open the selection view, and click 'Picked object list' to enable it. Double click in the pick list to add the selection, and double click in the selection list to de-select. You can use mouse over any list item to highlight the element without selection.

Image
Try Assembly3 (latest version 0.10.2) along with my custom build of FreeCAD at here.
And if you'd like to show your support, you can donate through patreon, liberapay, or paypal