Draft Scale doesn't Work in FC0.19.16883

A forum dedicated to the Draft, Arch and BIM workbenches development.
openBrain
Posts: 1595
Joined: Fri Nov 09, 2018 5:38 pm

Re: Draft Scale doesn't Work in FC0.19.16883

Postby openBrain » Wed Jun 05, 2019 5:54 pm

yorik wrote:
Mon Jun 03, 2019 9:11 pm
Hmm many regressions because of last changes to allow working on subelements... I hadn't noticed the clone option had been removed too... Should have watched this closer... *EDIT* Fixed in git commit e2f65ef01
Hi Yorik,

After testing, there is still a regression compared to (eg.) 0.18 release. The preview isn't available during scale factor edition -only- when the reference point has been entered by manual coordinates (not with mouse click). ;) Does it deserve a ticket ?

As a collateral point, it appears that issue #3980 is now fixed. Should I just close the ticket, or will you manage to do it with some extra detail about the fixing commit and so on ?
User avatar
yorik
Site Admin
Posts: 11398
Joined: Tue Feb 17, 2009 9:16 pm
Location: São Paulo, Brazil
Contact:

Re: Draft Scale doesn't Work in FC0.19.16883

Postby yorik » Sun Jun 09, 2019 8:35 pm

Yes, you can close the ticket I think...

About the preview not being visible anymore, it works for me both when entering scale factor and when clicking points... Can you check again?
openBrain
Posts: 1595
Joined: Fri Nov 09, 2018 5:38 pm

Re: Draft Scale doesn't Work in FC0.19.16883

Postby openBrain » Sun Jun 09, 2019 9:05 pm

yorik wrote:
Sun Jun 09, 2019 8:35 pm
About the preview not being visible anymore, it works for me both when entering scale factor and when clicking points... Can you check again?
I confirm preview bug is still present, but maybe I didn't clearly explain.
Actually Scale function is a 2 step process. First step is to select a reference point, second is to set the scaling factors.
The difference lies in the first step (below screen) :
scale.png
scale.png (26.63 KiB) Viewed 97 times
If you select this point with a mouse click in the 3D view, everything runs fine.
But the problem appears if you enter the reference point coordinates with keyboard.
Eg. when you land on the above screen, you don't use your mouse but instead enter with your keyboard : "0", "Enter", "0", "Enter", "0", "Enter" -- i.e. use as reference the point @(0,0,0) --. Then you will (correctly) get the step where you choose scaling factors, but in this special case (because reference point was entered with keyboard), preview won't be available when factors are changed. ;)
User avatar
yorik
Site Admin
Posts: 11398
Joined: Tue Feb 17, 2009 9:16 pm
Location: São Paulo, Brazil
Contact:

Re: Draft Scale doesn't Work in FC0.19.16883

Postby yorik » Mon Jul 08, 2019 10:56 pm