Ticket #4317: Draft grid visible through an arch wall

A forum dedicated to the Draft, Arch and BIM workbenches development.
User avatar
Kunda1
Posts: 7986
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Ticket #4317: Draft grid visible through an arch wall

Postby Kunda1 » Thu Sep 10, 2020 2:55 pm

issue #4317: Draft grid visible through an arch wall discussion thread.
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features
User avatar
Roy_043
Posts: 1770
Joined: Thu Dec 27, 2018 12:28 pm

Re: Ticket #4317: Draft grid visible through an arch wall

Postby Roy_043 » Thu Sep 10, 2020 7:16 pm

This issue (which I can reproduce) is a side-effect of the wall appearing clipped in the 3D view. The clipped appearance of objects (an issue that is reported more generally) can be solved by using the Std_ViewFitAll or Std_ViewFitSelection command. If there is a bug here, it is a completely different one. This bug report can be closed.
User avatar
vanuan
Posts: 396
Joined: Wed Oct 24, 2018 9:49 pm

Re: Ticket #4317: Draft grid visible through an arch wall

Postby vanuan » Sat Sep 12, 2020 11:26 am

Roy_043 wrote:
Thu Sep 10, 2020 7:16 pm
This issue (which I can reproduce) is a side-effect of the wall appearing clipped in the 3D view. The clipped appearance of objects (an issue that is reported more generally) can be solved by using the Std_ViewFitAll or Std_ViewFitSelection command. If there is a bug here, it is a completely different one. This bug report can be closed.
Can the camera plane position be configured by the user in any way?
User avatar
Roy_043
Posts: 1770
Joined: Thu Dec 27, 2018 12:28 pm

Re: Ticket #4317: Draft grid visible through an arch wall

Postby Roy_043 » Sat Sep 12, 2020 3:54 pm

To my knowledge not via the GUI.
vocx
Posts: 4975
Joined: Thu Oct 18, 2018 9:18 pm

Re: Ticket #4317: Draft grid visible through an arch wall

Postby vocx » Sat Sep 12, 2020 4:07 pm

vanuan wrote:
Sat Sep 12, 2020 11:26 am
Can the camera plane position be configured by the user in any way?
See Macro_FCCamera.

https://gist.githubusercontent.com/mari ... ra.FCMacro
Always add the important information to your posts if you need help.
To support the documentation effort, and code development, your donation is appreciated: liberapay.com/FreeCAD.
User avatar
Roy_043
Posts: 1770
Joined: Thu Dec 27, 2018 12:28 pm

Re: Ticket #4317: Draft grid visible through an arch wall

Postby Roy_043 » Sat Sep 12, 2020 4:19 pm

vocx wrote:
Sat Sep 12, 2020 4:07 pm
See Macro_FCCamera.
I do not see that option.