Trying to make walls then adjust - Crash!

A forum dedicated to the Draft, Arch and BIM workbenches development.
robinh
Posts: 40
Joined: Wed Apr 30, 2014 10:06 am
Location: Ottawa, Canada

Trying to make walls then adjust - Crash!

Postby robinh » Sat May 03, 2014 8:10 pm

I have used sketcher to make a simple L-shaped wall two orthogonal lines, constrain it with lengths and close sketcher. Then I switch to arch select arch workbench and add a wall. ok so far.
Now I want to change the size of the wall. So I go back to sketcher, select the sketch and click the edit icon. Now I get:

Code: Select all

Exception (Sat May 03 15:06:37 2014): Not enough memory available 
Traceback (most recent call last):
  File "<string>", line 1, in <module>
<type 'exceptions.Exception'>: FreeCAD exception thrown (Not enough memory available)
Stack Trace: Traceback (most recent call last):
  File "<string>", line 1, in <module>
Is this a bug?

Also changing wall offset seems to do nothing & wall length is 1mm.
----------------
My FreeCAD
OS: Windows
Platform: 32-bit
Version: 0.14.3389
Python version: 2.6.2
Qt version: 4.5.2
Coin version: 3.1.0
SoQt version: 1.4.1
OCC version: 6.5.1
-----------------------
Windows Version: Microsoft Windows 8 (build 9200), 64-bit
Processor: Intel(R) Core(TM) i7 CPU 970 @ 3.20GHz
Graphics Card: AMD Radeon R9 200 Series
Total RAM: 18.0 GB
jmaustpc
Posts: 9080
Joined: Tue Jul 26, 2011 6:28 am
Location: Australia

Re: Trying to make walls then adjust - Crash!

Postby jmaustpc » Sun May 04, 2014 12:48 am

its working perfectly here

OS: Ubuntu 14.04 LTS
Platform: 64-bit
Version: 0.14.3536 (Git)
Branch: master
Hash: 9238d8ff43ca81de7c6e2a34e9029bcc2cc32b54
Python version: 2.7.6
Qt version: 4.8.6
Coin version: 4.0.0a
SoQt version: 1.6.0a
OCC version: 6.7.0
User avatar
yorik
Site Admin
Posts: 10845
Joined: Tue Feb 17, 2009 9:16 pm
Location: São Paulo, Brazil
Contact:

Re: Trying to make walls then adjust - Crash!

Postby yorik » Sun May 04, 2014 2:55 pm

Works normally for me too...
robinh wrote:Also changing wall offset seems to do nothing & wall length is 1mm.
If you base your wall on an underlying 2D object, then the length property is not used. The offset is used only if your base 2D object is an axis, and alignment is "Right" or "Left".
robinh
Posts: 40
Joined: Wed Apr 30, 2014 10:06 am
Location: Ottawa, Canada

Re: Trying to make walls then adjust - Crash!

Postby robinh » Thu May 08, 2014 10:52 am

Thanks for the explanation. I'll try again later.