Move Body into Part in 0.17

Post here for help on using FreeCAD's graphical user interface (GUI).
Forum rules
and Helpful information
IMPORTANT: Please click here and read this first, before asking for help

Also, be nice to others! Read the FreeCAD code of conduct!
Marco_T
Posts: 213
Joined: Mon Jan 11, 2016 11:58 pm

Move Body into Part in 0.17

Postby Marco_T » Sat Jan 07, 2017 10:59 pm

Hi,
little problem here with 0.17.9564
When I move Body (with simple pad) into Part it generate a little "mess" in the tree, respect to older versions. Is this perhaps related to "now Body use extensions"?
viewtopic.php?f=27&t=19393
BodyIntoPart.jpg
BodyIntoPart.jpg (28.68 KiB) Viewed 1197 times
OS: Windows 7
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.17.9564 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: 40aafe745230afd27bbbbd87f5c3247708211e02
Python version: 2.7.8
Qt version: 4.8.7
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.0.0

Thanks.

--
Marco_T
ickby
Posts: 2922
Joined: Wed Oct 05, 2011 7:36 am

Re: Move Body into Part in 0.17

Postby ickby » Sun Jan 08, 2017 11:38 am

Hello,

this may indeed be a side effect of some code I added in this pull request regarding dragin/droping into geofeature groups. Could you please assign a bug to me?

Thanks
psolyca
Posts: 13
Joined: Wed Jan 04, 2017 8:12 pm
Location: Tours - France

Re: Move Body into Part in 0.17

Postby psolyca » Sun Jan 08, 2017 12:49 pm

Hey,

I have a similar problem.
It is a file from 0.16 but since some weeks I exclusively work with 0.17 which I update frenquently.

One of my OS :
OS: Windows 8.1
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.17.9467 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: 40ad0b743aabad9e415b921bac9312e34735e0a8
Python version: 2.7.8
Qt version: 4.8.7
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.0.0

The other one :
OS: Windows 10
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.17.9542 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: 96dc57c06861922b9dde830e3bcc07e43ed11cf7
Python version: 2.7.8
Qt version: 4.8.7
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.0.0

I saved once the file with the second one (9542) and now the tree is a mess and not readable on the first one (9467).
However, the dependency graph is good.

So I could update the first one but I had some crash with the second. I prefer to have a more stable application.
Marco_T
Posts: 213
Joined: Mon Jan 11, 2016 11:58 pm

Re: Move Body into Part in 0.17

Postby Marco_T » Sun Jan 08, 2017 12:56 pm

ickby wrote:Hello,
this may indeed be a side effect of some code I added in this pull request regarding dragin/droping into geofeature groups. Could you please assign a bug to me?
Done:
http://www.freecadweb.org/tracker/view.php?id=2835
(but I'm not able to assign the bug to somebody...it's my first report).
Thanks very much ickby for your effort in FreeCAD.

--
Marco_T
User avatar
NormandC
Posts: 18534
Joined: Sat Feb 06, 2010 9:52 pm
Location: Québec, Canada

Re: Move Body into Part in 0.17

Postby NormandC » Sun Jan 08, 2017 9:20 pm

ickby wrote:Could you please assign a bug to me?
As I explained to you already, reporters (the most basic access level on the Mantis bug tracker) cannot assign bugs. They can only report them.

Only managers, developers and administrators can.
User avatar
NormandC
Posts: 18534
Joined: Sat Feb 06, 2010 9:52 pm
Location: Québec, Canada

Re: Move Body into Part in 0.17

Postby NormandC » Sun Apr 16, 2017 5:06 pm

With recent changes the problem has changed. See https://www.freecadweb.org/tracker/view ... 2835#c8834

This is even worse than before... :?