Changing the FreeCAD home directory

Post here for help on using FreeCAD's graphical user interface (GUI).
Forum rules
and Helpful information
IMPORTANT: Please click here and read this first, before asking for help

Also, be nice to others! Read the FreeCAD code of conduct!
User avatar
TonyR
Posts: 32
Joined: Sat Apr 14, 2018 7:16 am

Changing the FreeCAD home directory

Postby TonyR » Sat Apr 21, 2018 8:49 am

Hi,

Is there a way to change the FreeCAD home directory to point to the directory where my pics for Sketcher are stored?

Every time I select the 'Import Picture' tool, it takes me to the FreeCAD directory.

I've looked under preferences etc., but can't find anything that lets me change the default directory...

TIA
User avatar
TonyR
Posts: 32
Joined: Sat Apr 14, 2018 7:16 am

Re: Changing the FreeCAD home directory

Postby TonyR » Sat Apr 21, 2018 8:50 am

I'm running ver 0.16 on my Desktop (Win XP) and 0.17 on my Laptop (Win 7)
chrisb
Posts: 25787
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Changing the FreeCAD home directory

Postby chrisb » Sat Apr 21, 2018 10:37 am

You can create a shortcut and set the working directory.
User avatar
TonyR
Posts: 32
Joined: Sat Apr 14, 2018 7:16 am

Re: Changing the FreeCAD home directory

Postby TonyR » Sat Apr 21, 2018 10:38 am

A shortcut?
chrisb
Posts: 25787
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Changing the FreeCAD home directory

Postby chrisb » Sat Apr 21, 2018 11:49 am

Perhaps it's the wrong term, but I cannot test it, because I have no english windows available.
It's not FreeCAD, it's pure Windows: You can create a Shortcut/Link/SymbolicLink e.g. on the desktop without copying. In the properties you can set the working directory.

Please, can an english Windows user help?
User avatar
TonyR
Posts: 32
Joined: Sat Apr 14, 2018 7:16 am

Re: Changing the FreeCAD home directory

Postby TonyR » Mon Apr 23, 2018 3:13 am

Ok - I'll give that a try.

Thanks.