idf importing error

Post here for help on using FreeCAD's graphical user interface (GUI).
User avatar
easyw-fc
Posts: 2243
Joined: Thu Jul 09, 2015 9:34 am

Re: idf importing error

Postby easyw-fc » Fri Dec 07, 2018 8:30 pm

openBrain wrote:
Fri Dec 07, 2018 7:56 pm
Then the problem cause actually comes from your file (hence from your ECAD software). I processed a lot of EMN/EMP files with FreeCAD and never had any problem.
As I posted before, the Altium file seems to have a pcb Edge done twice (two lines each edge/border) ... then the result is a wrong shape when exported to idf...
I didn't noticed either errors on IDF importing coming from other pcb files....
openBrain
Posts: 486
Joined: Fri Nov 09, 2018 5:38 pm

Re: idf importing error

Postby openBrain » Fri Dec 07, 2018 8:57 pm

easyw-fc wrote:
Fri Dec 07, 2018 8:30 pm
As I posted before, the Altium file seems to have a pcb Edge done twice (two lines each edge/border) ... then the result is a wrong shape when exported to idf...
Unfortunately I didn't have Altium to check. Maybe that is the reason.
On IDF file, board outlines are superimposed with thin areas of route keepout, via keepout & place keepout. It could also be the extra lines you see. ;)
I didn't noticed either errors on IDF importing coming from other pcb files....
Do you mean files coming from Altium or from other ECAD ?
User avatar
easyw-fc
Posts: 2243
Joined: Thu Jul 09, 2015 9:34 am

Re: idf importing error

Postby easyw-fc » Fri Dec 07, 2018 9:11 pm

openBrain wrote:
Fri Dec 07, 2018 8:57 pm
easyw-fc wrote:
Fri Dec 07, 2018 8:30 pm
As I posted before, the Altium file seems to have a pcb Edge done twice (two lines each edge/border) ... then the result is a wrong shape when exported to idf...
Unfortunately I didn't have Altium to check. Maybe that is the reason.
On IDF file, board outlines are superimposed with thin areas of route keepout, via keepout & place keepout. It could also be the extra lines you see. ;)
I didn't noticed either errors on IDF importing coming from other pcb files....
Do you mean files coming from Altium or from other ECAD ?
1) I converted the Altium to kicad using the online converter and I did found that issue... but this could come from the conversion (i.e. from keepout area)
https://github.com/thesourcerer8/altium2kicad
2) in years of the Idf importer life, never noticed a report of this kind of issue
fiffo
Posts: 35
Joined: Wed Oct 18, 2017 8:57 am

Re: idf importing error

Postby fiffo » Fri Dec 07, 2018 9:45 pm

Thanks a lot.
I'm appraise your fast support.
I will investigate with Altium to understand how remove this double line on altium pcb.
Thanks a lot.
openBrain
Posts: 486
Joined: Fri Nov 09, 2018 5:38 pm

Re: idf importing error

Postby openBrain » Fri Dec 07, 2018 10:09 pm

fiffo wrote:
Fri Dec 07, 2018 9:45 pm
I will investigate with Altium to understand how remove this double line on altium pcb.
Will appreciate if you keep us updated.
I also remember that other ECAD was automatically placing a place keepin and a route keepin with same shape as board outline. Maybe this can explain the duplicated lines.