Problem with export from FreeCAD

Post here for help on using FreeCAD's graphical user interface (GUI).
Forum rules
and Helpful information
IMPORTANT: Please click here and read this first, before asking for help

Also, be nice to others! Read the FreeCAD code of conduct!
michal.malecki
Posts: 3
Joined: Sat Jan 19, 2019 6:28 am

Problem with export from FreeCAD

Postby michal.malecki » Sun Jan 20, 2019 9:45 am

Hi
I use FreeCAD 0.17 on Linux
I've created a simple part - an empty cylinder with a base. When I export this (I want to import in Slic3r) the cylinder is almost filled. May I ask for help? I attached an original and an exported part.

BR
Michal
Attachments
freecad-model.png
freecad-model.png (18.49 KiB) Viewed 145 times
imported-stl.png
imported-stl.png (4.41 KiB) Viewed 146 times
chrisb
Posts: 18054
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Problem with export from FreeCAD

Postby chrisb » Sun Jan 20, 2019 10:34 am

If you selected only the last feature(PartDesign WB)/last operation (Part WB) and get this result, then upload your model.
michal.malecki
Posts: 3
Joined: Sat Jan 19, 2019 6:28 am

Re: Problem with export from FreeCAD

Postby michal.malecki » Sun Jan 20, 2019 11:04 am

Thank you very much for a suggestion. I exported from "Part" not from "Part Design". If I switch to "Part Design" and export everything is ok :)
chrisb
Posts: 18054
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Problem with export from FreeCAD

Postby chrisb » Sun Jan 20, 2019 3:23 pm

It's not the Workbench from which you export, it's the selection in the tree, and how you built the model.

For PartDesign models I always export the Body and I select nothing else.