Missing modules and several strange errors

Post here for help on using FreeCAD's graphical user interface (GUI).
Forum rules
and Helpful information
IMPORTANT: Please click here and read this first, before asking for help

Also, be nice to others! Read the FreeCAD code of conduct!
adpltor
Posts: 4
Joined: Fri Feb 15, 2019 6:37 pm

Missing modules and several strange errors

Postby adpltor » Sat Feb 16, 2019 7:32 pm

Hi, several weeks ago I tried to add some additional workbench in the last version of FreeCAD-0.17.13541, but probably I touched any file and I started to appear when I select "PART" WorkBench this alert :
compoundTools._CommandCompoundFilter
I can´t use PART module and also can´t import some STEP documents. Addon Manager doesn´t appear in Tools...
I can´t acces to "ARCH" modul too.
I have tried to uninstall it, even with forced uninstallers like Wise Care 365 deletting all documents relates with FreeCAD.
It only happens in one of my computers, I have tried to copy "FreeCAD 0.17" folder from other computer which works fine and copy this files in my computer with problems.
I don´t know how fix it or if is possible, remove better freecad completely in windows 10. I have an admin user and execute all exe files with administrator permises.
Thanks.
openBrain
Posts: 1050
Joined: Fri Nov 09, 2018 5:38 pm

Re: Missing modules and several strange errors

Postby openBrain » Sun Feb 17, 2019 11:49 am

Hi,

Maybe you can try to reset your config by moving/renaming your config files. ;)
chrisb
Posts: 15624
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Missing modules and several strange errors

Postby chrisb » Sun Feb 17, 2019 11:55 am

I would rather guess it is some addon, which you have installed. You can try to remove the whole folder mentioned above.
adpltor
Posts: 4
Joined: Fri Feb 15, 2019 6:37 pm

Re: Missing modules and several strange errors

Postby adpltor » Sun Feb 17, 2019 5:04 pm

openBrain wrote:
Sun Feb 17, 2019 11:49 am
Hi,

Maybe you can try to reset your config by moving/renaming your config files. ;)
Thanks for your advice. I deleted all documents and folders related with freecad and installed it in another diferent place. I'll try it again deleting first all modules and after reinstall FreeCAD.
Thank you and I'll write here if I have solved it.
adpltor
Posts: 4
Joined: Fri Feb 15, 2019 6:37 pm

Re: Missing modules and several strange errors

Postby adpltor » Sun Feb 17, 2019 5:09 pm

chrisb wrote:
Sun Feb 17, 2019 11:55 am
I would rather guess it is some addon, which you have installed. You can try to remove the whole folder mentioned above.
Hi, I'll try to do it manually. I am going to install too all updates from Direct X or other hardware components.
Thank you and I hope that I can solve it. I'll tell you about it.
adpltor
Posts: 4
Joined: Fri Feb 15, 2019 6:37 pm

Re: Missing modules and several strange errors

Postby adpltor » Mon Feb 18, 2019 9:48 pm

Hi,
I think that I have solved the problem. In my case, my user name in windows 10 is with simbol (Adrián), It cause that when I add some Addon using Addon Manager, FreeCAD create a new directory in "USER/Adr!A'n/AppData... which cause that FreeCAD can't find the correct route of several standar modules and addons. Changing my user name in windows 10 and reinstalling FreeCAD again it didn't chage. Temporally for working I have reinstall FreeCAD and delete this new user with simbols (Adri!A'n) and don´t install any new addon from Addon Manager for the moment. I will create a new user without simbols to solve it.
User avatar
HarryGeier
Posts: 1108
Joined: Mon Jul 10, 2017 12:36 pm
Location: Hof Germany

Re: Missing modules and several strange errors

Postby HarryGeier » Tue Feb 19, 2019 7:20 am

maybe try to tell freecad to use a different settings folder ?

https://www.freecadweb.org/wiki/Start_u ... figuration
Kaum macht man´s richtig , gehts´s
My Video Tutorials on Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCoe3B ... p8Q/videos
My FreeCAD Stuff on Hidrive: https://my.hidrive.com/share/qr3l1yddy6#$/
User avatar
NormandC
Posts: 18534
Joined: Sat Feb 06, 2010 9:52 pm
Location: Québec, Canada

Re: Missing modules and several strange errors

Postby NormandC » Sat Feb 23, 2019 7:42 pm

Another thing to check, if 0.18_pre shows the same issue. Maybe it's been fixed...

https://github.com/FreeCAD/FreeCAD/rele ... g/0.18_pre