[ Bug ? ] In floor object only one nested object can be invisible?

Post here for help on using FreeCAD's graphical user interface (GUI).
Forum rules
and Helpful information
IMPORTANT: Please click here and read this first, before asking for help

Also, be nice to others! Read the FreeCAD code of conduct!
User avatar
Roy_043
Posts: 2088
Joined: Thu Dec 27, 2018 12:28 pm

[ Bug ? ] In floor object only one nested object can be invisible?

Postby Roy_043 » Wed Sep 11, 2019 9:31 am

It seems that in a Floor object only one nested object can be invisible.

Test:
  1. Open the file.
  2. Make Wall invisible.
  3. Make Wall001 invisible. Result: Wall has become visible again.
  4. Note that when you make Wall001 visible again its tree entry will stay greyed out until you recompute.

Code: Select all

OS: Windows 8.1 (6.3)
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.19.18024 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: 9cc8f6eb666b0a0ae2dc256f7bc0beb8c987710c
Python version: 3.6.8
Qt version: 5.12.1
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.3.0
Locale: Dutch/Netherlands (nl_NL)
Attachments
Visibility_Nested_In_Floor.FCStd
(35.03 KiB) Downloaded 13 times
User avatar
papyblaise
Posts: 2685
Joined: Thu Jun 13, 2019 4:28 pm
Location: France

Re: [ Bug ? ] In floor object only one nested object can be invisible?

Postby papyblaise » Wed Sep 11, 2019 11:04 am

Hi
I Don't kow for me all seem's OK

OS: Windows 10
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.19.17144 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: ece1b7ecbaa36d22403d6850d8498882d820db3c
Python version: 2.7.14
Qt version: 4.8.7
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.2.0
Locale: French/France (fr_FR)
Last edited by papyblaise on Wed Sep 11, 2019 4:27 pm, edited 2 times in total.
User avatar
Roy_043
Posts: 2088
Joined: Thu Dec 27, 2018 12:28 pm

Re: [ Bug ? ] In floor object only one nested object can be invisible?

Postby Roy_043 » Wed Sep 11, 2019 12:53 pm

@papyblaise: Can you add your FreeCAD info. The bug is version-dependent.

The bug does not occur in this version:

Code: Select all

OS: Windows 8.1
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.18.16117 (Git)
Build type: Release
Branch: releases/FreeCAD-0-18
Hash: dbb4cc6415bac848a294f03b80f65e888d531742
Python version: 3.6.6
Qt version: 5.6.2
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.3.0
Locale: Dutch/Netherlands (nl_NL)
vocx
Posts: 5206
Joined: Thu Oct 18, 2018 9:18 pm

Re: [ Bug ? ] In floor object only one nested object can be invisible?

Postby vocx » Fri Sep 13, 2019 6:35 pm

This is probably related to the "LinkMerge" branch of realthunder. See this thread, Arch Building Part still touched after recompute, currently there is a problem with recomputing BuildingParts inside other BuildingParts, and it's generally buggy.

The developer of the "LinkMerge" branch said a few days ago that he was going on holiday, so we'll just have to wait a few days or weeks for him to get things working again.
Always add the important information to your posts if you need help. Also see Tutorials and Video tutorials.
To support the documentation effort, and code development, your donation is appreciated: liberapay.com/FreeCAD.
vocx
Posts: 5206
Joined: Thu Oct 18, 2018 9:18 pm

Re: [ Bug ? ] In floor object only one nested object can be invisible?

Postby vocx » Sat Sep 28, 2019 10:41 pm

Just bumped for visibility.

This could be related to the other thread, Arch Building Part still touched after recompute.
Always add the important information to your posts if you need help. Also see Tutorials and Video tutorials.
To support the documentation effort, and code development, your donation is appreciated: liberapay.com/FreeCAD.