By renaming a part shows the old name in the window

Post here for help on using FreeCAD's graphical user interface (GUI).
Forum rules
and Helpful information
IMPORTANT: Please click here and read this first, before asking for help

Also, be nice to others! Read the FreeCAD code of conduct!
anno
Posts: 4
Joined: Sat Jun 13, 2020 7:15 pm

By renaming a part shows the old name in the window

Postby anno » Sat Jun 13, 2020 7:21 pm

If I rename a part in the model window the old name is shown. Because of this the typing is pretty hard to do.

I attached an image to show the problem.

OS / FreeCAD
OS: Ubuntu 16.04.6 LTS
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.18.4.
Build type: Release
Python version: 2.7.12
Qt version: 4.8.7
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.3.0
Locale: English/UnitedStates (en_US)
Attachments
1.png
1.png (17.21 KiB) Viewed 164 times
chrisb
Posts: 25206
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: By renaming a part shows the old name in the window

Postby chrisb » Sat Jun 13, 2020 8:17 pm

We call it usually "TreeView" where you renamed the cylinder. Is it possible that you had an active task? I see that you succeeded in renaming the cube above the cylinder.

If you still assume an error you should retry with a current 0.19 version.
anno
Posts: 4
Joined: Sat Jun 13, 2020 7:15 pm

Re: By renaming a part shows the old name in the window

Postby anno » Sat Jun 13, 2020 9:15 pm

chrisb wrote:
Sat Jun 13, 2020 8:17 pm
We call it usually "TreeView" where you renamed the cylinder. Is it possible that you had an active task? I see that you succeeded in renaming the cube above the cylinder.

If you still assume an error you should retry with a current 0.19 version.
ok, it seems to be fixed in version 0.19
User avatar
Kunda1
Posts: 7526
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: By renaming a part shows the old name in the window

Postby Kunda1 » Fri Jun 26, 2020 5:20 pm

OP opened issue #4369. It is now closed
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features