Make a GIF

Post here for help on using FreeCAD's graphical user interface (GUI).
Forum rules
and Helpful information
IMPORTANT: Please click here and read this first, before asking for help

Also, be nice to others! Read the FreeCAD code of conduct!
mario52
Posts: 3519
Joined: Wed May 16, 2012 2:13 pm

Re: Make a GIF

Postby mario52 » Sun May 16, 2021 10:29 am

Hi koluna

I am sorry but i don't know in home all work well Windows and Kubuntu (USB key)

Are you sure you are looking in the right directory ?

if not i can remove all error tests to testing, tell my if you have not result

i make this little video

ScreenWikiDemo01.gif
ScreenWikiDemo01.gif (853.42 KiB) Viewed 584 times


mario
Maybe you need a special feature, go into Macros_recipes and Code_snippets, Topological_data_scripting, Dialog creation. My macros on Gist.github.
koluna
Posts: 326
Joined: Thu Sep 20, 2018 12:36 pm

Re: Make a GIF

Postby koluna » Sun May 16, 2021 6:11 pm

Hi!
I look it for in the directory in the dialog.
There are not any files... I tried to use different directories.
I do not have Windows.
If you make some changes for me, I will test it :)
Thanks for your video.
mario52
Posts: 3519
Joined: Wed May 16, 2012 2:13 pm

Re: Make a GIF

Postby mario52 » Sun May 16, 2021 8:00 pm

hi

tray this (uncompress and paste in your macro directory)

test also "Save image" button for see if one image is saved

see if on error is displayed in report view and past it here

mario
Attachments
Screen_Wiki_Testing.zip
(18.67 KiB) Downloaded 11 times
Maybe you need a special feature, go into Macros_recipes and Code_snippets, Topological_data_scripting, Dialog creation. My macros on Gist.github.
koluna
Posts: 326
Joined: Thu Sep 20, 2018 12:36 pm

Re: Make a GIF

Postby koluna » Sun May 16, 2021 8:22 pm

I tested it.
There are not any errors in a Report view...
mario52
Posts: 3519
Joined: Wed May 16, 2012 2:13 pm

Re: Make a GIF

Postby mario52 » Mon May 17, 2021 11:33 am

Hi

i discover the problem is here:

Code: Select all

 SaveName, Filter = PySide2.QtWidgets.QFileDialog.getSaveFileName(None, "Export a file",  pathFile, "Image PNG Portable Network Graphics  (*.png);;"
OS: Linux Mint ignore the extension ex: "name" instead "name.png" then create on error in the macro

use the macro and write also the extension with the name ex: "myAnimationName.png"

tell me

(i work for correct this ...)

OS: Linux Mint 20.1 (X-Cinnamon/cinnamon)
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.20.24847 (Git) AppImage
Build type: Release
Branch: master
Hash: 20e756306d9aa624fcbf465f0345d721673ce720
Python version: 3.9.2
Qt version: 5.12.9
Coin version: 4.0.0
OCC version: 7.5.1
Locale: C/Default (C)

and i remark Linux Mint not respect the local pays also

mario
Maybe you need a special feature, go into Macros_recipes and Code_snippets, Topological_data_scripting, Dialog creation. My macros on Gist.github.
koluna
Posts: 326
Joined: Thu Sep 20, 2018 12:36 pm

Re: Make a GIF

Postby koluna » Tue May 18, 2021 8:18 pm

You are right, Mario!!! :)
Thanks a lot!

I added a file extension 'png' and macros worked out :)
I used "New image" and "Save the animation".
koluna
Posts: 326
Joined: Thu Sep 20, 2018 12:36 pm

Re: Make a GIF

Postby koluna » Tue May 18, 2021 8:20 pm

mario52 wrote: Mon May 17, 2021 11:33 am and i remark Linux Mint not respect the local pays also
Hm... what did you mean? I did not understand you.
koluna
Posts: 326
Joined: Thu Sep 20, 2018 12:36 pm

Re: Make a GIF

Postby koluna » Thu May 20, 2021 6:36 am

My object to animate is selected.
That changes it color.
How can I animate without changing a color?
mario52
Posts: 3519
Joined: Wed May 16, 2012 2:13 pm

Re: Make a GIF

Postby mario52 » Thu May 20, 2021 8:47 am

hi
koluna wrote: Tue May 18, 2021 8:18 pm You are right, Mario!!! :)
Thanks a lot!

I added a file extension 'png' and macros worked out :)
I used "New image" and "Save the animation".
good news, i work in the new version "Compatible Mint" wait a bit
koluna wrote: Thu May 20, 2021 6:36 am That changes it color.
How can I animate without changing a color?
the unique solution with the object selected, select one vertex less visible and not one face or edge

and if the point is not desired you must edit the image concerned with Gimp or other and colored the point , no more solution
koluna wrote: Tue May 18, 2021 8:20 pm Hm... what did you mean? I did not understand you.
no problem in general this is the local model "Locale: English/UnitedStates (en_US)"

mario
Maybe you need a special feature, go into Macros_recipes and Code_snippets, Topological_data_scripting, Dialog creation. My macros on Gist.github.
koluna
Posts: 326
Joined: Thu Sep 20, 2018 12:36 pm

Re: Make a GIF

Postby koluna » Thu May 20, 2021 12:33 pm

mario52 wrote: Thu May 20, 2021 8:47 am good news, i work in the new version "Compatible Mint" wait a bit
Thanks. I am waiting for it :)
the unique solution with the object selected, select one vertex less visible and not one face or edge
I guessed it... but it is a wrong way ;(
What do you think about a list of project's objects? We should select an item and macros will work with it.