Problem z PATH

Polish forum

Moderator: PrzemoF

Forum rules
Regulamin forum i pomocne informacje

WAŻNE! Przeczytaj zanim poprosisz o pomoc
User avatar
PrzemoF
Posts: 2130
Joined: Fri Jul 25, 2014 4:52 pm
Contact:

Re: Problem z PATH

Postby PrzemoF » Sun Jun 03, 2018 8:53 pm

To musi być coś jeszcze - u mnie działa mimo, że mam FreeCADa po polsku. Jesteś w stanie sprawdzić jakąś nowszą wersję, żeby być pewnym, że problem nadal występuje w najnowszej wersji?
motonit
Posts: 6
Joined: Sun May 27, 2018 2:06 pm

Re: Problem z PATH

Postby motonit » Mon Jun 04, 2018 10:50 am

No to jest niby najnowsza wersja, pobrana z oficjalnej strony. Jeśli dysponujesz nowsą, nawet niestabilną wersją to podlinkuj - sprawdzę jak działa.
Z ciekawości zainbstalowałem to także na zupełnie innym sprzęcie w firmie (kubuntu 16.04) - efekt dokładnie ten sam, oraz na laptopie z windowsem 10 i też to samo.
Kompletnie nie mam pojęcia czemu tak się dzieje, może to wina detalu?
Za kilka dni zrobię próbę na obrabiarce - plik g-codu będzie sterował obrabiarką celem wykonania przykładowego detalu.
Dzięki za zainteresowanie.
User avatar
PrzemoF
Posts: 2130
Joined: Fri Jul 25, 2014 4:52 pm
Contact:

Re: Problem z PATH

Postby PrzemoF » Mon Jun 04, 2018 11:10 am

Daily builds: https://launchpad.net/~freecad-maintain ... ecad-daily
Jeżeli program się wykłada to jest to zawsze wina programu, obojętnie jaki byłby detal. Jeżeli problem będzie nadal występował w najnowszej wersji to zgłoszenie na angielskojęzyczne forum jest bardzo dobrym pomysłem.