Alkatrész tervezése "Part (design)" modul

Általános megbeszélés, kérdések és válaszok magyar fóruma

Moderator: onesz

Forum rules
fórum szabályai és hasznos információk

FONTOS: Kérlek olvasd el ezt mielőtt kérdést tennél fel
TCsabi73
Posts: 6
Joined: Sat Jan 11, 2020 6:59 pm

Re: Alkatrész tervezése "Part (design)" modul

Postby TCsabi73 » Wed Feb 05, 2020 2:52 pm

Köszi Zolko a segítséget.
Így már megcsinálja.
TCsabi73
Posts: 6
Joined: Sat Jan 11, 2020 6:59 pm

Re: Alkatrész tervezése "Part (design)" modul

Postby TCsabi73 » Wed Feb 05, 2020 6:01 pm

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.
A mellékelt fájlban, miért nem engedi a feliratot belesüllyeszteni a felületbe. (Kihúzni se engedi.)
Más alakzatomnál gond nélkül működött a dolog...
Ugyanazt a betűtípust használom most is. ARIALNB.TTF

OS: Windows 10
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.18.4 (GitTag)
Build type: Release
Branch: releases/FreeCAD-0-18
Hash: 980bf9060e28555fecd9e3462f68ca74007b70f8
Python version: 3.6.6
Qt version: 5.6.2
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.3.0
Locale: Hungarian/Hungary (hu_HU)
Attachments
Dimmer box.FCStd
A fájlom...
(238.02 KiB) Downloaded 20 times
TCsabi73
Posts: 6
Joined: Sat Jan 11, 2020 6:59 pm

Re: Alkatrész tervezése "Part (design)" modul

Postby TCsabi73 » Wed Feb 05, 2020 6:24 pm

TCsabi73 wrote:
Wed Feb 05, 2020 6:01 pm
Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem.
A mellékelt fájlban, miért nem engedi a feliratot belesüllyeszteni a felületbe. (Kihúzni se engedi.)
Más alakzatomnál gond nélkül működött a dolog...
Ugyanazt a betűtípust használom most is. ARIALNB.TTF
Rájöttem hogy, min problémázott.
A felirat nem volt behúzva a Bady-ba.

Ez nem derül ki a:
"Unsupported sub-shape type"
hibaüzenetből.....
Azim
Posts: 2
Joined: Thu Oct 15, 2020 11:54 am

Re: Alkatrész tervezése "Part (design)" modul

Postby Azim » Thu Oct 15, 2020 2:21 pm

Sziasztok!

Már kezdem kapizsgálni a paraméteres tervezés alapjait (főleg amióta megtaláltam a táblázatot), így már egy alkatrészt el tudok készíteni. A kérdésem arra vonatkozna hogy van-e arra lehetőség hogy egy külön elkészített sketch clon-ját fel tudjam használni egy másik skatch-ben. Egyáltalán lehet klónozni?
Jelenleg a merge opciót használom (macerás), a problémám ezzel hogy ha az eredeti vázlatra utólag felrakok valamit vagy megváltoztatok akkor az nem jelenik meg a már létrehozott rajzokon (az én olvasatomban csak pillanatnyi másolat, nem az eredeti rajz "linkje")