Changing phrasing of "Copy to clipboard" in Help > About FreeCAD

A forum for research and development of the user interface of FreeCAD

Moderator: agryson

User avatar
kkremitzki
Posts: 1867
Joined: Thu Mar 03, 2016 9:52 pm
Location: Texas

Changing phrasing of "Copy to clipboard" in Help > About FreeCAD

Postby kkremitzki » Wed Nov 29, 2017 5:19 pm

I think the language of this button contributes to a common problem: people aren't aware that clicking it will include additional information that is needed for troubleshooting, so sometimes they include just a screenshot, etc.

Perhaps this phrasing should be changed? Something like "Copy <complete/additional> information to clipboard" or something like that?
Like my FreeCAD work? I'd appreciate any level of support via Patreon, Liberapay, or PayPal! Read more about what I do at my blog.
User avatar
Kunda1
Posts: 6392
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: Changing phrasing of "Copy to clipboard" in Help > About FreeCAD

Postby Kunda1 » Wed Nov 29, 2017 5:28 pm

+1
Copy extended information to clipboard
also works
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features
chrisb
Posts: 21295
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Changing phrasing of "Copy to clipboard" in Help > About FreeCAD

Postby chrisb » Wed Nov 29, 2017 5:29 pm

kkremitzki wrote:
Wed Nov 29, 2017 5:19 pm
I think the language of this button contributes to a common problem: people aren't aware that clicking it will include additional information that is needed for troubleshooting, so sometimes they include just a screenshot, etc.

Perhaps this phrasing should be changed? Something like "Copy <complete/additional> information to clipboard" or something like that?
We can try to, but I am pretty sure that it won't help.
User avatar
kkremitzki
Posts: 1867
Joined: Thu Mar 03, 2016 9:52 pm
Location: Texas

Re: Changing phrasing of "Copy to clipboard" in Help > About FreeCAD

Postby kkremitzki » Wed Nov 29, 2017 8:02 pm

chrisb wrote:
Wed Nov 29, 2017 5:29 pm
kkremitzki wrote:
Wed Nov 29, 2017 5:19 pm
I think the language of this button contributes to a common problem: people aren't aware that clicking it will include additional information that is needed for troubleshooting, so sometimes they include just a screenshot, etc.

Perhaps this phrasing should be changed? Something like "Copy <complete/additional> information to clipboard" or something like that?
We can try to, but I am pretty sure that it won't help.
I doubt it will fix the problem, but as things are now, the text on the button suggests "what you see is what you get", and it isn't until someone tries it and compares the results, or is told so after asking for help, that they realize there is a difference.
Like my FreeCAD work? I'd appreciate any level of support via Patreon, Liberapay, or PayPal! Read more about what I do at my blog.
chrisb
Posts: 21295
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Changing phrasing of "Copy to clipboard" in Help > About FreeCAD

Postby chrisb » Wed Nov 29, 2017 8:04 pm

kkremitzki wrote:
Wed Nov 29, 2017 8:02 pm
I doubt it will fix the problem, but as things are now, the text on the button suggests "what you see is what you get", and it isn't until someone tries it and compares the results, or is told so after asking for help, that they realize there is a difference.
You are right, and it sure won't make things worse.
User avatar
Kunda1
Posts: 6392
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: Changing phrasing of "Copy to clipboard" in Help > About FreeCAD

Postby Kunda1 » Wed Nov 29, 2017 8:12 pm

I think we could go one more step and center the button and make it more prominent... perhaps highlight or bold the letters?
about-button-centered.png
about-button-centered.png (190.59 KiB) Viewed 681 times
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features
User avatar
sgrogan
Posts: 5580
Joined: Wed Oct 22, 2014 5:02 pm

Re: Changing phrasing of "Copy to clipboard" in Help > About FreeCAD

Postby sgrogan » Thu Nov 30, 2017 12:43 am

Would it be possible to resize/redesign the window to show all the info? I have enough local builds that I often copy to the clipboard and paste to a text file to make sure I have the build I think I do.
User avatar
Kunda1
Posts: 6392
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: Changing phrasing of "Copy to clipboard" in Help > About FreeCAD

Postby Kunda1 » Thu Nov 30, 2017 1:48 am

sort of getting off topic here but this addresses @sgrogan's request in a different way: The GIMP dev version puts the git hash on the canvas directly which is a nice timesaver for devs, testers, packagers etc... Perhaps for dev versions we can do something similar to this?
Image
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features
chrisb
Posts: 21295
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Changing phrasing of "Copy to clipboard" in Help > About FreeCAD

Postby chrisb » Thu Nov 30, 2017 5:39 am

sgrogan wrote:
Thu Nov 30, 2017 12:43 am
Would it be possible to resize/redesign the window to show all the info? I have enough local builds that I often copy to the clipboard and paste to a text file to make sure I have the build I think I do.
+1 (same use case here)
chrisb
Posts: 21295
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Changing phrasing of "Copy to clipboard" in Help > About FreeCAD

Postby chrisb » Thu Nov 30, 2017 5:43 am

Kunda1 wrote:
Thu Nov 30, 2017 1:48 am
The GIMP dev version puts the git hash on the canvas directly which is a nice timesaver for devs, testers, packagers etc... Perhaps for dev versions we can do something similar to this?
I don't understand: we have the hash already, as shown in your last post here??