Help on TechDraw source code

Discussions about the development of the TechDraw workbench
triplus
Posts: 9475
Joined: Mon Dec 12, 2011 4:45 pm

Re: Help on TechDraw source code

Postby triplus » Mon Mar 11, 2019 10:07 pm

Hi Franck.

You created a dedicated Forum thread and that is great. This forum section is used for announcing features:

https://forum.freecadweb.org/viewforum.php?f=9

And highly likely your new feature will get featured in Release notes for FreeCAD 0.19.
User avatar
bitacovir
Posts: 1260
Joined: Sat Apr 19, 2014 6:23 am
Contact:

Re: Help on TechDraw source code

Postby bitacovir » Tue Mar 12, 2019 12:25 am

fjullien wrote:
Mon Mar 11, 2019 9:51 pm
I creted a PR here: https://github.com/FreeCAD/FreeCAD/pull/2013
Thanks for this. I was missing this feature.
Maybe in the future, you could add:
1) Option to change the arrow for a dot.
2) Option to change the radius of the balloon to 0. This way the arrow line can be used with a text block https://www.freecadweb.org/wiki/TechDraw_NewAnnotation
::bitacovir::
===================================
One must be absolutely modern.
Arthur Rimbaud (A Season in Hell -1873)

My personal web site
My GitHub repository
My old Blog
Mini Airflow Tunnel Project
fjullien
Posts: 61
Joined: Wed Jan 17, 2018 7:46 am
Location: France

Re: Help on TechDraw source code

Postby fjullien » Tue Mar 12, 2019 5:37 am

@bitacovir: sure, I'll add a lot of features once I get the main code upstream.

AppVeyor gives error on my PR. It says:
"Build execution time has reached the maximum allowed time for your plan (60 minutes)."
Any clue ?

Franck.
Attachments
Sans titre.png
Sans titre.png (29.74 KiB) Viewed 532 times
User avatar
wandererfan
Posts: 4078
Joined: Tue Nov 06, 2012 5:42 pm

Re: Help on TechDraw source code

Postby wandererfan » Tue Mar 12, 2019 1:11 pm

fjullien wrote:
Tue Mar 12, 2019 5:37 am
AppVeyor gives error on my PR. It says:
"Build execution time has reached the maximum allowed time for your plan (60 minutes)."
Not to worry. AppVeyor builds time out regularly. Your Travis builds worked so you are good to go.
HoWil
Posts: 1204
Joined: Sun Jun 14, 2015 7:31 pm
Location: Austria

Re: Help on TechDraw source code

Postby HoWil » Mon Apr 22, 2019 7:32 pm

Hi,
I tried to use the balloons for a drawing today.
The thing i struggled most with was the positioning of the end of the arrow/dot. Ist there some trick how to position it by mouse?
I finally used the x/y coordinates in combo-view which is a bit cumbersome.
Thanks in advance,
HoWil
fjullien
Posts: 61
Joined: Wed Jan 17, 2018 7:46 am
Location: France

Re: Help on TechDraw source code

Postby fjullien » Mon Apr 22, 2019 8:10 pm

Hi,

Yes, there is a trick. I don't know how/where to document this but you need to CTRL + label drag to move the ballon symbol.
If it doesn't work, please post your file is possible.

Franck.
User avatar
wandererfan
Posts: 4078
Joined: Tue Nov 06, 2012 5:42 pm

Re: Help on TechDraw source code

Postby wandererfan » Mon Apr 22, 2019 9:02 pm

fjullien wrote:
Mon Apr 22, 2019 8:10 pm
I don't know how/where to document this ...
TechDraw_Dimension_Balloon and TechDraw_Module

I've made placeholders.
vocx
Posts: 5206
Joined: Thu Oct 18, 2018 9:18 pm

Re: Help on TechDraw source code

Postby vocx » Tue Apr 23, 2019 12:28 am

wandererfan wrote:
Mon Apr 22, 2019 9:02 pm
TechDraw_Dimension_Balloon and TechDraw_Module

I've made placeholders.
Can you decide on a name for this tool?

Currently, the source says this

Code: Select all

sWhatsThis = "TechDraw_Balloon";
Therefore the wiki page should be called "TechDraw_Balloon", and not "TechDraw_Dimension_Balloon".

The icon image is also "TechDraw_Balloon.svg".

However, it can still be changed.

I personally think it would make sense for it to be something like "TechDraw_Annotation_Balloon", as it's more like an annotation than a dimension.
Last edited by vocx on Tue Apr 23, 2019 9:40 pm, edited 1 time in total.
Always add the important information to your posts if you need help. Also see Tutorials and Video tutorials.
To support the documentation effort, and code development, your donation is appreciated: liberapay.com/FreeCAD.
chrisb
Posts: 30718
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Help on TechDraw source code

Postby chrisb » Tue Apr 23, 2019 6:22 am

If no other Balloons have to be documented separately: I'm always thinking of "TechDraw Balloon" as its natural name.
You need at least FreeCAD 0.19.23300 to edit my current sketches.
A Sketcher Lecture with in-depth information is available in English, auf Deutsch, en français, en español.
fjullien
Posts: 61
Joined: Wed Jan 17, 2018 7:46 am
Location: France

Re: Help on TechDraw source code

Postby fjullien » Tue Apr 23, 2019 6:27 am

wandererfan wrote:
Mon Apr 22, 2019 9:02 pm
I've made placeholders.
How can I create an account on FreeCAD's wiki ?