Pipe tools in Arch

Info about new community or project announcements, implemented features, classes, modules or APIs. Might get technical!
PLEASE DO NOT POST HELP REQUESTS OR OTHER DISCUSSIONS HERE!
ikua
Posts: 118
Joined: Fri Apr 07, 2017 1:32 pm

Re: Pipe tools in Arch

Postby ikua » Mon Nov 13, 2017 11:26 am

Hello!

I think I found a bug in the [bug] archpipe tool. Some parts of the pipe disapper depending on the diameter. [/bug]
In the attachet file you can see that by changing the diameter between 50-100-200.

The bug seems quite arbitrary. If you change the diameter one millimeter and than recompute you get a lot of appearing and disappearing of parts of the pipe.

greets Daniel

edit: if you add a filet radius to the dwire, the pipes are also shown correctly
Attachments
bug_Archpipe.FCStd
(16.94 KiB) Downloaded 22 times
triplus
Posts: 7609
Joined: Mon Dec 12, 2011 4:45 pm

Re: Pipe tools in Arch

Postby triplus » Thu Dec 06, 2018 7:00 pm

User avatar
yorik
Site Admin
Posts: 10256
Joined: Tue Feb 17, 2009 9:16 pm
Location: São Paulo, Brazil
Contact:

Re: Pipe tools in Arch

Postby yorik » Fri Dec 07, 2018 12:46 pm

Hmm indeed, this looks like a bug in the OCC PipeShell algorithm... That's not the first time we see these, and on the OCC forums there are other complaints as well. It is unlikely that we'd be able to do much on our side..

In this case I think I would split the wire into separate edges (Draft Downgrade), and recompose partial wires, which the algorithm might like better...