Work Feature workbench with parametric objects

Info about new community or project announcements, implemented features, classes, modules or APIs. Might get technical!
PLEASE DO NOT POST HELP REQUESTS OR OTHER DISCUSSIONS HERE!
rentlau_64
Posts: 181
Joined: Tue Oct 21, 2014 9:47 am
Location: Pau (France)

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby rentlau_64 » Sat Mar 03, 2018 7:33 am

Hello every body
Thank you for your comments questions
by chrisb » Thu Mar 01, 2018 7:33 am
No time to test now. Is it Body and Part aware?
What do you mean by that...?
if you select an edge of a cube you can generate a mid point,
if you select a face of a cube you will generate mid points for all edges of the face and
if you select a cube you will generate all mid points for all edges
This is what you mean?
by HarryGeier » Thu Mar 01, 2018 8:47 am
Did not manage to get lines to show up.
Will test.
Thank you
by HarryGeier » Thu Mar 01, 2018 8:47 am
Then i was not able to move elements or sets into a body, only to the top level of the part . It´s possible to create a shapebinder from each object and access the element via the shapebinder..
Could you explain what you mean? I do not know what is a "shapebinder".
by HarryGeier » Thu Mar 01, 2018 8:47 am
unless i am not missing something.. not for 0.17 as it is..

@rentlau_64 .. was it ment to work in .17 ?? if not you should please clearly state that
Never tested on 17. but i will and fix if any issue.
by hammax » Thu Mar 01, 2018 9:14 am
...Win10-32 and FC0.17.13340.
Addonmanager is not able to upload/install WorkFeatureWB.
A problem I encounter since I use FC.17.
(I suppose it has something to do with Linux-resistance of Win....)
I Didn't test on Window 10...I can test it on Windows 8 if needed...let me know.

For me it is normal, WF_WB is not yet referenced into AddOn Manager, Please use manually install now as described into Repository "Readme" as Triplus and Sgrogan said.

Yes this is a true Workbench and yes It can work on side of original WF MACRO.

Thank you and have a nice day

Rentlau
chrisb
Posts: 19575
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby chrisb » Sat Mar 03, 2018 9:13 am

I have installed the WorkFeatures Workbench and I can see it in my Mod directory. However, it doesn't appear in the Workbench list, neither in 0.16 nor in 0.17.

OS: Mac OS X
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.16.6712 (Git)
Build type: Release
Branch: releases/FreeCAD-0-16
Hash: da2d364457257a7a8c6fb2137cea12c45becd71a
Python version: 2.7.11
Qt version: 4.8.7
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 6.8.0.oce-0.17


OS: Mac OS X
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.17.13346 (Git)
Build type: Release
Branch: (HEAD detached at 22ee06d)
Hash: 22ee06de8441bfcc9fded2c6de4232d763fb11bc
Python version: 2.7.14
Qt version: 5.6.2
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.1.0
Locale: German/Germany (de_DE)
rentlau_64
Posts: 181
Joined: Tue Oct 21, 2014 9:47 am
Location: Pau (France)

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby rentlau_64 » Sat Mar 03, 2018 10:11 am

Chrisb,

As you said , you must have : FreeCAD_WF_Parametric directory under Mod

Code: Select all

laurent@laurent-X705UD:~/.FreeCAD/Mod$ ls -1
Curves
FreeCAD_Animation
FreeCAD_drawing_dimensioning
FreeCAD_FastenersWB
FreeCAD_Lattice
FreeCAD-master
FreeCAD_SheetMetal
FreeCAD_Timber
FreeCAD_WF_Parametric
and below this directory you must see :

Code: Select all

laurent@laurent-X705UD:~/.FreeCAD/Mod$ ls FreeCAD_WF_Parametric
COPYING            Resources                WF_linePointPlane.pyc
COPYING.LESSER     Tests                    WF_Objects_base.py
Doc                Utils                    WF_Objects_base.pyc
Examples           WF_centerLinePoint.py    WF_perpendicularLinePointPlane.py
InitGui.py         WF_centerLinePoint.pyc   WF_perpendicularLinePointPlane.pyc
InitGui.pyc        WF_clickPoint.py         WF.py
__init__.py        WF_extremaLinePoint.py   WF.pyc
Notebook_WF.ipynb  WF_extremaLinePoint.pyc  WF_twoPointsLine.py
README.md          WF_general.py            WF_twoPointsLine.pyc
Release.py         WF_general.pyc
Release.pyc        WF_linePointPlane.py
Could you see that?

Do you have the "WorkFeature workbench loaded" message when you launch from a Xterm ?

Code: Select all

FreeCAD 0.16, Libs: 0.16R6712 (Git)
© Juergen Riegel, Werner Mayer, Yorik van Havre 2001-2015
  #####                 ####  ###   ####  
  #                    #      # #   #   # 
  #     ##  #### ####  #     #   #  #   # 
  ####  # # #  # #  #  #     #####  #   # 
  #     #   #### ####  #    #     # #   # 
  #     #   #    #     #    #     # #   #  ##  ##  ##
  #     #   #### ####   ### #     # ####   ##  ##  ##

Fasteners workbench Loaded
Sheet Metal workbench loaded
WorkFeature workbench loaded
probably not as this message arrive when you select the workbench in the workbench menu.

Form me it appears both on 16. and 17.

Let me know
Rentlau
rentlau_64
Posts: 181
Joined: Tue Oct 21, 2014 9:47 am
Location: Pau (France)

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby rentlau_64 » Sat Mar 03, 2018 10:13 am

Chrisb,
Do you have any message into the "Report view" of FreeCAD?

Rentlau
chrisb
Posts: 19575
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby chrisb » Sat Mar 03, 2018 10:52 am

rentlau_64 wrote:
Sat Mar 03, 2018 10:11 am
As you said , you must have : FreeCAD_WF_Parametric directory under Mod
[
I have only workfeature and not FreeCAD_WF_Parametric in the Mod directory. Is this not yet integrated in the addon manager?
rentlau_64
Posts: 181
Joined: Tue Oct 21, 2014 9:47 am
Location: Pau (France)

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby rentlau_64 » Sat Mar 03, 2018 11:04 am

Chrisb,

Not Yet
So For me it is normal, WF_WB is not yet referenced into AddOn Manager, Please use manually install now as described into Repository "Readme"
See previous post from Triplus and Sgrogan.

And let me know

Rentlau
chrisb
Posts: 19575
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby chrisb » Sat Mar 03, 2018 1:21 pm

rentlau_64 wrote:
Sat Mar 03, 2018 7:33 am
by chrisb » Thu Mar 01, 2018 7:33 am
No time to test now. Is it Body and Part aware?
What do you mean by that...?
if you select an edge of a cube you can generate a mid point,
if you select a face of a cube you will generate mid points for all edges of the face and
if you select a cube you will generate all mid points for all edges
This is what you mean?
I meant the new constructs in 0.FreeCAD 0.17: the new Part container and the new construct Body in Part Design Workbench.
I have installed manually and now it occurs in the list of available workbenches.
Will have a look at it later.
User avatar
HarryGeier
Posts: 1165
Joined: Mon Jul 10, 2017 12:36 pm
Location: Hof Germany

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby HarryGeier » Sat Mar 03, 2018 7:46 pm

by HarryGeier » Thu Mar 01, 2018 8:47 am
Then i was not able to move elements or sets into a body, only to the top level of the part . It´s possible to create a shapebinder from each object and access the element via the shapebinder..
Could you explain what you mean? I do not know what is a "shapebinder".


i don´t know in French..

English Shapebinder
German Formmappe ( which is a strange word anyway .. FormReferenz.. would sound better )

2018-03-03 20_42_52-FreeCAD.png
2018-03-03 20_42_52-FreeCAD.png (107.43 KiB) Viewed 592 times
I think that was in .16 already. It maps object geometry from one body to the other .. this comes back to chrisb´s question..

.17 Part Design is quite different from .16 and anything NEW should be at least .17 usable...

..feel free to ask me is you want more infos..
Engish or German is ok...
Kaum macht man´s richtig , gehts´s
My Video Tutorials on Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCoe3B ... p8Q/videos
My FreeCAD Stuff on Hidrive: https://my.hidrive.com/share/qr3l1yddy6#$/
rentlau_64
Posts: 181
Joined: Tue Oct 21, 2014 9:47 am
Location: Pau (France)

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby rentlau_64 » Sat Mar 03, 2018 8:12 pm

HarryGeier,

Thank you for your answer, i will look at it carefully.
Will back to you if i need.
Thank you

Rentlau
chrisb
Posts: 19575
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby chrisb » Sun Mar 04, 2018 12:42 am

A ShapeBinder is some kind of a proxy. It can be used to reference geometry in a body which lies outside of that body. With a ShapeBinder you can reference a whole object or parts of it.