Work Feature workbench with parametric objects

Info about new implemented features, classes, modules or APIs. Might get technical!
PLEASE DO NOT POST HELP REQUESTS OR OTHER DISCUSSIONS HERE!
mario52
Posts: 2380
Joined: Wed May 16, 2012 2:13 pm

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby mario52 » Sun Mar 18, 2018 1:22 pm

hi
no problem
rentlau_64 wrote:
Sun Mar 18, 2018 7:10 am
Get the archive from Git :https://github.com/Rentlau/WorkFeature-WB
And unzip into your home directory /home/your_rname/.FreeCAD/Mod/
WorkFeature (macro)
WorkFeature-WB (workbench)

WFWBench00.png
WFWBench00.png (13.28 KiB) Viewed 624 times
WFWBench01.png
WFWBench01.png (21.37 KiB) Viewed 624 times
OS: Windows 10
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.17.13387 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: c5f4079252b11e3c54cd603be7d3697fa9f9d922
Python version: 2.7.14
Qt version: 4.8.7
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.1.0

OS: Windows 10
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.16.6712 (Git)
Build type: Release
Branch: releases/FreeCAD-0-16
Hash: da2d364457257a7a8c6fb2137cea12c45becd71a
Python version: 2.7.8
Qt version: 4.8.7
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 6.8.0.oce-0.17

i prefer WorkFeature (macro) always available, always on hand, thanks rentlau_64

mario
Maybe you need a special feature, go into Macros_recipes and Code_snippets. My macros on Gist.github
rentlau_64
Posts: 176
Joined: Tue Oct 21, 2014 9:47 am
Location: Pau (France)

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby rentlau_64 » Sun Mar 18, 2018 8:08 pm

Hi, GlouGlou

I Tested the installation on Windows 8 and didn't get any problem,
The Workbench is available on the Workbench Menu.

I unzip the file from Github under :
C:\Program Files\FreeCAD 0.16\Mod\WorkeFeature-WB-master
FreecadWindows.png
FreecadWindows.png (183.96 KiB) Viewed 604 times
And few usage tests were positive too.

What is the exact procedure you followed to install?

Rentlau_64
User avatar
GlouGlou
Posts: 920
Joined: Sun Apr 05, 2015 9:02 am
Location: La Rochelle, France

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby GlouGlou » Sun Mar 18, 2018 8:17 pm

By copying manually the directory, its working now... sorry about that. ;)
User avatar
yorik
Site Admin
Posts: 10198
Joined: Tue Feb 17, 2009 9:16 pm
Location: São Paulo, Brazil
Contact:

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby yorik » Mon Mar 19, 2018 4:04 pm

the workfeature WB is now part of the addons repo.
I had to make some git sorcery to rename the workfeature macro repo, tell me if you notice any problem.
rentlau_64
Posts: 176
Joined: Tue Oct 21, 2014 9:47 am
Location: Pau (France)

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby rentlau_64 » Mon Mar 19, 2018 9:58 pm

Merci Yorik,
I will keep you inform if i detect some issue.

Have a nice day
Rentlau_64
User avatar
hammax
Posts: 605
Joined: Thu Jan 19, 2017 5:03 pm
Location: Ammersee

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby hammax » Fri Mar 23, 2018 9:36 am

...thanks, now the WorkfeatureWB is installable without problems via addonmanager
on (my) Win10-32 under FC.17.13429
and usable.
https://forum.freecadweb.org/viewtopic. ... 95#p217771
User avatar
HarryGeier
Posts: 670
Joined: Mon Jul 10, 2017 12:36 pm
Location: Hof Germany

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby HarryGeier » Fri Mar 23, 2018 9:54 am

hammax wrote:
Fri Mar 23, 2018 9:36 am
...thanks, now the WorkfeatureWB is installable without problems via addonmanager
on (my) Win10-32 under FC.17.13429
and usable.
https://forum.freecadweb.org/viewtopic. ... 95#p217771
How do you then bring them into a Sketch ??

i must select each object and import via shapebinder..

I tried to move all, set, objects .. into a body..no way...
Kaum macht man´s richtig , gehts´s
My Video Tutorials on Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCoe3B ... p8Q/videos
My FreeCAD Stuff on Hidrive: https://my.hidrive.com/share/qr3l1yddy6#$/
rentlau_64
Posts: 176
Joined: Tue Oct 21, 2014 9:47 am
Location: Pau (France)

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby rentlau_64 » Sun Mar 25, 2018 7:40 am

@ realthunder
Thank you for your trick regarding linksubglobal : It seems it fix my issue.

@ HarryGeier
I am currently fixing the "PartDesign Body" issue and hope to deliver soon a new fix.
How do you then bring them into a Sketch ??
What do you mean : You would like to transform the WF_WB parametric object into a Sketch object and keep the parametric behavior?

Thank you for your comment

Have a nice day
Rentlau_64
User avatar
HarryGeier
Posts: 670
Joined: Mon Jul 10, 2017 12:36 pm
Location: Hof Germany

Re: Work Feature workbench with parametric objects

Postby HarryGeier » Sun Mar 25, 2018 9:43 am

Sure.. what else should i want to do with them , other than reference them as external geometry in a sketch ?
Same as i do with datum_geometry of the elements from the workfeature_macro
Kaum macht man´s richtig , gehts´s
My Video Tutorials on Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCoe3B ... p8Q/videos
My FreeCAD Stuff on Hidrive: https://my.hidrive.com/share/qr3l1yddy6#$/