Help test FreeCAD for Mac

Info about new community or project announcements, implemented features, classes, modules or APIs. Might get technical!
PLEASE DO NOT POST HELP REQUESTS OR OTHER DISCUSSIONS HERE!
User avatar
brusk
Posts: 52
Joined: Wed Feb 18, 2015 4:33 pm

Re: Help test FreeCAD for Mac

Postby brusk » Mon Dec 21, 2015 11:17 am

jmaustpc wrote: If you quote someone it gives then a notification. If you click Quote before opening a reply in this forum, you get a reply open with the entire post quoted. If you want to do a partial quote, open the reply window first by clicking reply, then highlight the part you want to quote and then click "quote" and it will give you a properly referenced partial quote and notify the original poster. You can create an unreferenced or plain quote by just clicking quote from the reply window when nothing is highlighted, usually that is bad practice because it does not notify the original poster and makes a conversation hard to follow as you have to try to work out who is being quoted, but there are times where it is useful.
Thanks for the thorough explanation :) .
olof
Posts: 7
Joined: Thu Sep 04, 2014 7:40 am

Re: Help test FreeCAD for Mac

Postby olof » Fri Feb 26, 2016 11:16 am

Hi,

Thanks for all the hard work getting FreeCAD working on the MAC. Everything works ok for me apart from the Drawing workbench. When creating a drawing on the mac version I see what look like previews of other tabs that are open (apart from the start page). A screen shot is below:
mac_drawing_error.png
mac_drawing_error.png (98.96 KiB) Viewed 989 times
Thanks,

Rowan

OS X version: 10.9.5

OS: Mac OS X
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.16.6452 (Git)
Build type: Release
Branch: tag: 0.16_pre-osx
Hash: 6b11fd9e8be45cd89f2f8873752910b06782d2ae
Python version: 2.7.11
Qt version: 4.8.7
Coin version: 3.1.3
OCC version: 6.8.0.oce-0.17
ickby
Posts: 2846
Joined: Wed Oct 05, 2011 7:36 am

Re: Help test FreeCAD for Mac

Postby ickby » Fri Feb 26, 2016 11:52 am

Hello,

this is a known issue that will remain until we port to QT5. Efforts for this already startet, but will most likely not be finished in short time.
olof
Posts: 7
Joined: Thu Sep 04, 2014 7:40 am

Re: Help test FreeCAD for Mac

Postby olof » Fri Feb 26, 2016 3:54 pm

Hi ickby,

Thanks for letting me know. I look forward to the update when that happens.
User avatar
nemesis
Posts: 325
Joined: Tue Mar 25, 2014 11:24 pm
Location: France, Lyon

Re: Help test FreeCAD for Mac

Postby nemesis » Mon Apr 11, 2016 8:58 am

Hello!
if Some Mac user can test it :
viewtopic.php?f=3&t=15215

just to know if it's a real drawback from OCC version, or if it's a problem from my configuration or file.

thanks
llyodsinfrasystems
Posts: 2
Joined: Mon May 02, 2016 6:17 am

Re: Help test FreeCAD for Mac

Postby llyodsinfrasystems » Mon May 02, 2016 7:31 am

Is there any way to get more details about which exception it is?
vejmarie
Posts: 502
Joined: Mon Jan 04, 2016 4:52 pm
Location: Somewhere between France, USA and Taiwan
Contact:

Re: Help test FreeCAD for Mac

Postby vejmarie » Mon May 02, 2016 8:01 pm

Will try to have a look tomorrow. My Mac is currently meshing a very huge part. I can at least test with OCCT 7