Sketcher WB: units not completely hidden

Post here for help on using FreeCAD's graphical user interface (GUI).
Forum rules
and Helpful information
IMPORTANT: Please click here and read this first, before asking for help

Also, be nice to others! Read the FreeCAD code of conduct!
User avatar
uwestoehr
Posts: 690
Joined: Sun Jan 27, 2019 3:21 am

Sketcher WB: units not completely hidden

Postby uwestoehr » Sat Feb 16, 2019 3:57 am

I tried out the new features in FC 0.18: https://www.freecadweb.org/wiki/Release ... _Workbench

and therefore checked the option Preferences → Sketcher → General → Hide base length units for supported unit systems

result: the unit "mm" disappears correctly from linear measures but not from radius measures:
Unit-still-there.jpg
Unit-still-there.jpg (57.95 KiB) Viewed 136 times
It seems that this is a bug, right?

OS: Windows 7
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.18.15860 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: 3b708c7f84b0425076b520e1d95627b20fd75fe0
Python version: 3.6.6
Qt version: 5.6.2
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.3.0
Locale: German/Germany (de_DE)
User avatar
bejant
Posts: 5871
Joined: Thu Jul 11, 2013 3:06 pm

Re: Sketcher WB: units not completely hidden

Postby bejant » Sat Feb 16, 2019 5:06 am

uwestoehr wrote:
Sat Feb 16, 2019 3:57 am
checked the option Preferences → Sketcher → General → Hide base length units for supported unit systems

result: the unit "mm" disappears correctly from linear measures but not from radius measures:
(snip)

It seems that this is a bug, right?
I agree that it is a bug.
wmayer
Site Admin
Posts: 14781
Joined: Thu Feb 19, 2009 10:32 am

Re: Sketcher WB: units not completely hidden

Postby wmayer » Sat Feb 16, 2019 12:27 pm

Interesting. For radius constraints it still shows the units but for diameters it doesn't.
User avatar
uwestoehr
Posts: 690
Joined: Sun Jan 27, 2019 3:21 am

Re: Sketcher WB: units not completely hidden

Postby uwestoehr » Sat Feb 16, 2019 1:10 pm

bejant wrote:
Sat Feb 16, 2019 5:06 am
I agree that it is a bug.
I reported this now: issue #3840
wmayer
Site Admin
Posts: 14781
Joined: Thu Feb 19, 2009 10:32 am

Re: Sketcher WB: units not completely hidden

Postby wmayer » Sat Feb 16, 2019 1:14 pm

uwestoehr wrote:
Sat Feb 16, 2019 1:10 pm
bejant wrote:
Sat Feb 16, 2019 5:06 am
I agree that it is a bug.
I reported this now: issue #3840
I've fixed this now: git commit 04bc3f817a
User avatar
uwestoehr
Posts: 690
Joined: Sun Jan 27, 2019 3:21 am

Re: Sketcher WB: units not completely hidden

Postby uwestoehr » Sat Feb 16, 2019 1:53 pm

wmayer wrote:
Sat Feb 16, 2019 1:14 pm
I've fixed this now: git commit 04bc3f817a
many thanks for the quick fix.