Ticket #4014 - Finding a solution for the 'version.h' issue

This subforum is specifically to discuss packaging issues on different platforms (windows, mac, linux), and using different packaging systems (conda, etc...)
User avatar
Kunda1
Posts: 5081
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Ticket #4014 - Finding a solution for the 'version.h' issue

Postby Kunda1 » Sat Jun 22, 2019 2:05 pm

alberich wrote:
Sat Jun 22, 2019 12:46 pm
Sorry. Not solved. Latest build

Code: Select all

OS: Linux Mint 19.1 (MATE/mate)
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.19.
Why can't we see your 0.19 revision number? How are you building 0.19?
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features
alberich
Posts: 45
Joined: Thu Aug 17, 2017 2:09 pm
Location: Texas

Re: [ReOpened] missing addon manager

Postby alberich » Sat Jun 22, 2019 2:18 pm

This is freecad-daily. It's the version updated as of 22 June AM. I don't know why the version number isn't complete. They've been that way for a while. I just posted what the "Copy to Clipboard" gives me.

I was going to do a post to ask why that was happening when this AddonManager issue distracted me. Others are also having the version number truncated. Cf., e.g., the OP in this thread.
User avatar
quick61
Posts: 3793
Joined: Sat Aug 24, 2013 2:49 am
Location: u.S.A.

Re: [ReOpened] missing addon manager

Postby quick61 » Sat Jun 22, 2019 3:10 pm

There has been the absence of the revision number from day 1 of the 0.19 Daily builds. I have been just using the date/time stamp (NOT copied with the rest of the info in help > about), to identify the build. Addon manager has been missing for a few days now and is still missing with -

** Release date 2019/06/21 21:21:27 **

OS: Kubuntu 18.04.2 LTS (KDE/plasma)
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.19.
Build type: Release
Python version: 3.6.8
Qt version: 5.9.5
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.3.0
Locale: English/UnitedStates (en_US)
This post made with 0.0% Micro$oft products - GOT LINUX?
openBrain
Posts: 1770
Joined: Fri Nov 09, 2018 5:38 pm

Re: [ReOpened] missing addon manager

Postby openBrain » Sat Jun 22, 2019 4:28 pm

Kunda1 wrote:
Sat Jun 22, 2019 3:27 pm
Edit: in regards to the missing revision number.. this needs to be elevated to a higher priority.
Priority++ in issue #4014 ;)
User avatar
Kunda1
Posts: 5081
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: [ReOpened] missing addon manager

Postby Kunda1 » Sat Jun 22, 2019 6:50 pm

openBrain wrote:
Sat Jun 22, 2019 4:28 pm
Kunda1 wrote:
Sat Jun 22, 2019 3:27 pm
Edit: in regards to the missing revision number.. this needs to be elevated to a higher priority.
Priority++ in issue #4014 ;)
Wow, i forgot about that. Thanks @openBrain!
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features
User avatar
sgrogan
Posts: 5238
Joined: Wed Oct 22, 2014 5:02 pm

Re: [ReOpened] missing addon manager

Postby sgrogan » Sat Jun 22, 2019 10:43 pm

Kunda1 wrote:
Sat Jun 22, 2019 3:27 pm
Wonder what this is pending on? Perhaps @sgrogan can shed some light here?
kkremitzki has merged the fix now, the next build should have it.

For the version info, since kkremitzki has upgraded the PPA packaging, the PPA builds automatically. In the past I, or NormandC before me would manually create the version.h file and push to Launchpad, then manually trigger the builds. We've tried many things, all unsuccessful, over the last at least 5 years. The conclusion so far is automated builds without version info, or partial manual builds with version info. It's the same problem we see for some other distros when the version info isn't reported correctly.
User avatar
Kunda1
Posts: 5081
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: [ReOpened] missing addon manager

Postby Kunda1 » Sat Jun 22, 2019 11:45 pm

sgrogan wrote:
Sat Jun 22, 2019 10:43 pm
Kunda1 wrote:
Sat Jun 22, 2019 3:27 pm
Wonder what this is pending on? Perhaps @sgrogan can shed some light here?
kkremitzki has merged the fix now, the next build should have it.

For the version info, since kkremitzki has upgraded the PPA packaging, the PPA builds automatically. In the past I, or NormandC before me would manually create the version.h file and push to Launchpad, then manually trigger the builds. We've tried many things, all unsuccessful, over the last at least 5 years. The conclusion so far is automated builds without version info, or partial manual builds with version info. It's the same problem we see for some other distros when the version info isn't reported correctly.
Thanks @sgrogan for the hint.

Didn't know that we didn't find an automated process for this. I thought that was taken care of. Is there a thread somewhere to track the issue?
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features
User avatar
sgrogan
Posts: 5238
Joined: Wed Oct 22, 2014 5:02 pm

Re: [ReOpened] missing addon manager

Postby sgrogan » Sat Jun 22, 2019 11:53 pm

Kunda1 wrote:
Sat Jun 22, 2019 11:45 pm
Is there a thread somewhere to track the issue?
It's scattered everywhere. It comes up by accident in threads like this one. Might be good to create a sticky in the packaging sub-forum?
User avatar
Kunda1
Posts: 5081
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: [ReOpened] missing addon manager

Postby Kunda1 » Sun Jun 23, 2019 1:03 am

sgrogan wrote:
Sat Jun 22, 2019 11:53 pm
Kunda1 wrote:
Sat Jun 22, 2019 11:45 pm
Is there a thread somewhere to track the issue?
It's scattered everywhere. It comes up by accident in threads like this one. Might be good to create a sticky in the packaging sub-forum?
:+1:
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features
User avatar
Kunda1
Posts: 5081
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Finding a solution for the 'version.h' issue

Postby Kunda1 » Sun Jun 23, 2019 1:09 am

This thread is dedicated to consolidating all previous conversations around automating the revision number of FreeCAD (especially for the PPA on Launchpad). The discussions are scattered throughout different threads on the forum.
Case in point: issue #4014

Edit: bahh..i was hoping i could re-order posts so that this one would show up at the top. But I can't. I may have to manually edit the first post. Still learning this moderation thing :confused:
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features