Manipulator Workbench Menus and Point to Point Alignment

Post here for help on using FreeCAD's graphical user interface (GUI).
Forum rules
and Helpful information
IMPORTANT: Please click here and read this first, before asking for help

Also, be nice to others! Read the FreeCAD code of conduct!
WhiteShadow
Posts: 11
Joined: Thu Nov 21, 2019 1:15 pm

Re: Manipulator Workbench Menus and Point to Point Alignment

Postby WhiteShadow » Sat Nov 23, 2019 7:27 pm

easyw-fc

Thank You!

I will try a few things:

1) I will try and change the % to 225 and see what the results are

2) I will uninstall MWB and reinstall the addon

3) Lastly, I will install FC 19

Seems weird to me as well that all of the other FC Icons, menus appear to behave at the default setting at 250%. I have run into apps that don't behave well at all with high resolution graphics and some are still catching up.

I will let you know how things go
WhiteShadow
Posts: 11
Joined: Thu Nov 21, 2019 1:15 pm

Re: Manipulator Workbench Menus and Point to Point Alignment

Postby WhiteShadow » Sat Nov 23, 2019 7:42 pm

easyw-fc »

1) Changed the display to 225%, no real change: See Below.
Menus at 225 percent.PNG
Menus at 225%
Menus at 225 percent.PNG (76.6 KiB) Viewed 225 times
PySide2.QtCore.QSize(3840, 2092)
216
216

2) Uninstalled MWB and reinstalled...no change

3) Will Now uninstall FC and Download FC 19
WhiteShadow
Posts: 11
Joined: Thu Nov 21, 2019 1:15 pm

Re: Manipulator Workbench Menus and Point to Point Alignment

Postby WhiteShadow » Sat Nov 23, 2019 8:33 pm

easyw-fc

4) uninstalled FC current Version and Reinstalled:

OS: Windows 10
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.18.4 (GitTag)
Build type: Release
Branch: releases/FreeCAD-0-18
Hash: 980bf9060e28555fecd9e3462f68ca74007b70f8
Python version: 3.6.6
Qt version: 5.6.2
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.3.0
Locale: English/UnitedStates (en_US)

Did not impact menu display

Graphics Drivers:
Graphics Drivers.PNG
Graphics Drivers
Graphics Drivers.PNG (43.15 KiB) Viewed 221 times
Currently, the only thing that makes the menus behave is lowering the display percentage to 150.

Going to install FC 19...is that a beta version? and I am not entirely sure I understand how to accomplish that. I believe I understand that I need to grab the package from FC site and put it in one of the FC folders on my currently installed version? or is there a complete kit to run an install.

Regards,
User avatar
easyw-fc
Posts: 2803
Joined: Thu Jul 09, 2015 9:34 am

Re: Manipulator Workbench Menus and Point to Point Alignment

Postby easyw-fc » Sat Nov 23, 2019 8:50 pm

WhiteShadow wrote:
Sat Nov 23, 2019 8:33 pm
easyw-fc
....
Graphics Drivers:

Currently, the only thing that makes the menus behave is lowering the display percentage to 150.
1) I see you have two video cards... please check if FC is configured to use the Radeon M270 card and not the internal Intel one. This could be the reason to the issue you are facing...
WhiteShadow wrote:
Sat Nov 23, 2019 8:33 pm
Going to install FC 19...is that a beta version? and I am not entirely sure I understand how to accomplish that. I believe I understand that I need to grab the package from FC site and put it in one of the FC folders on my currently installed version? or is there a complete kit to run an install.
2) You can use FC 0.19 without installing it ... just downloading the 7z archive and simple extract it to a folder (i.e. C:\FreeCAD_0.19); then go inside the 'bin' folder and launch FC (0.19) ... in this way you can have both releases available to be used.
Here the place to download:
https://github.com/FreeCAD/FreeCAD/rele ... g/0.19_pre
Search for Assets and grab the i.e.
https://github.com/FreeCAD/FreeCAD/rele ... nVS2015.7z
or
https://github.com/FreeCAD/FreeCAD/rele ... nVS2015.7z
(note that those last two links would become unavailable on the next build)
FC0.19 is a dev version, but is built on a much recent Qt release (Qt5.12 instead of Qt5.6) and moreover FC0.19 is very near to become the next stable. Anyway you can just test the results without the need to use it for normal jobs.
WhiteShadow wrote:
Sat Nov 23, 2019 7:27 pm
Seems weird to me as well that all of the other FC Icons, menus appear to behave at the default setting at 250%.
Manipulator WB is built on Macros using a dockable qt dialog widget, this is why it could behave differently from FC main app.
WhiteShadow
Posts: 11
Joined: Thu Nov 21, 2019 1:15 pm

Re: Manipulator Workbench Menus and Point to Point Alignment

Postby WhiteShadow » Mon Nov 25, 2019 11:57 am

easyw-fc »

1) I see you have two video cards... please check if FC is configured to use the Radeon M270 card and not the internal Intel one. This could be the reason to the issue you are facing...

Graphics Card Radeon M270:

I made the Radeon Card the default graphics driver for FC. However, their is not change in the display in the dialogs when either graphics card is assigned. The problem is persistent.

Regards
User avatar
easyw-fc
Posts: 2803
Joined: Thu Jul 09, 2015 9:34 am

Re: Manipulator Workbench Menus and Point to Point Alignment

Postby easyw-fc » Mon Nov 25, 2019 12:26 pm

Have you tryied FC0.19?

Sorry not to be more helpful, but I cannot replicate your issue on my pcs.
WhiteShadow
Posts: 11
Joined: Thu Nov 21, 2019 1:15 pm

Re: Manipulator Workbench Menus and Point to Point Alignment

Postby WhiteShadow » Mon Nov 25, 2019 10:40 pm

easyw-fc »

Installing FC 19 is my next step. I appreciate all your suggestions and assistance.

Thank You!
User avatar
easyw-fc
Posts: 2803
Joined: Thu Jul 09, 2015 9:34 am

Re: Manipulator Workbench Menus and Point to Point Alignment

Postby easyw-fc » Tue Nov 26, 2019 11:39 am

@WhiteShadow
please keep an eye also on this topic
Issue with mixed resolution, high-DPI displays
User avatar
easyw-fc
Posts: 2803
Joined: Thu Jul 09, 2015 9:34 am

Re: Manipulator Workbench Menus and Point to Point Alignment

Postby easyw-fc » Fri Feb 14, 2020 4:40 pm

WhiteShadow wrote:
Fri Nov 22, 2019 6:52 pm
I can make the manipulator dialog box bigger, but they don't scale the content. In addition, the docking space for the menus is much larger than the initial dialog box, however, it also does not scale to the docking box size either. Not a python programmer, so sorry if I am making suggestions that would otherwise be no simple task.

Regards,
Hi @WhiteShadow
I've merged the latest HDPI improvements plus some tweaks for Qt5.6 & FC0.18 issue

Please have a try

Maurice