[Fixed] 0.19pre, FEM fail to startup in Conda build

About the development of the FEM module/workbench.

Moderator: bernd

UR_
Posts: 1189
Joined: Tue Jan 03, 2017 8:42 pm

Re: 0.19pre, FEM fail to startup

Postby UR_ » Fri May 15, 2020 9:30 am

Conda builds are broken ATM

FEM WB and MeshDesign WB are affected.


https://forum.freecadweb.org/viewtopic. ... en#p398697
ickby
Posts: 2979
Joined: Wed Oct 05, 2011 7:36 am

Re: [Bug] 0.19pre, FEM fail to startup

Postby ickby » Fri May 15, 2020 1:58 pm

ahh nice, works flawless with the LibPAck version. Thanks!
fc_tofu
Posts: 652
Joined: Sun Jan 05, 2020 4:56 pm

Re: 0.19pre, FEM fail to startup

Postby fc_tofu » Fri May 15, 2020 3:03 pm

UR_ wrote:
Fri May 15, 2020 9:30 am
Conda builds are broken ATM
Thanks for your message.
fc_tofu
Posts: 652
Joined: Sun Jan 05, 2020 4:56 pm

Re: [Fixed] 0.19pre, FEM fail to startup in Conda build

Postby fc_tofu » Tue May 19, 2020 10:47 am

This bug is removed in latest build.

Code: Select all

OS: Windows 10 (10.0)
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.19.21097 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: a5ab09aa0941cc945e59848897b160f8cbfc0831
Python version: 3.8.2
Qt version: 5.12.5
Coin version: 4.0.0
OCC version: 7.4.0
Locale: Chinese/China (zh_CN)
felixlee868
Posts: 60
Joined: Wed Jul 03, 2019 8:15 am

Re: [Fixed] 0.19pre, FEM fail to startup in Conda build

Postby felixlee868 » Tue May 19, 2020 12:38 pm

I report bug on MacOS

The next information are display when I switch to FEM WB

/User/Stupidness/miniconda3/envs/freecad/lib/Fem.so, 2): Symbol not found: __ZN6netgen7testoutE
Referenced from: /Users/lifeng/miniconda3/envs/freecad/lib/libNETGENPlugin.8.3.dylib
Expected in: /Users/lifeng/miniconda3/envs/freecad/lib/libmesh.so
in /Users/lifeng/miniconda3/envs/freecad/lib/libNETGENPlugin.8.3.dylib
Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 64, in Initialize

Run Env information:

MacOS 10.15.4
conda 4.8.2

OS: macOS 10.15
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.19.21097 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: a5ab09aa0941cc945e59848897b160f8cbfc0831
Python version: 3.8.2
Qt version: 5.12.5
Coin version: 4.0.0
OCC version: 7.4.0
Locale: Chinese/China (zh_CN)


I think somebody's typo let new version crash when run FEM WB.

Please fix this problem.


Best Regards
fc_tofu
Posts: 652
Joined: Sun Jan 05, 2020 4:56 pm

Re: [Fixed] 0.19pre, FEM fail to startup in Conda build

Postby fc_tofu » Thu May 21, 2020 9:25 am

felixlee868 wrote:
Tue May 19, 2020 12:38 pm
/User/Stupidness/miniconda3/envs/freecad/lib/Fem.so, 2): Symbol not found: __ZN6netgen7testoutE
Referenced from: /Users/lifeng/miniconda3/envs/freecad/lib/libNETGENPlugin.8.3.dylib
Expected in: /Users/lifeng/miniconda3/envs/freecad/lib/libmesh.so
in /Users/lifeng/miniconda3/envs/freecad/lib/libNETGENPlugin.8.3.dylib
Traceback (most recent call last):
File "<string>", line 64, in Initialize

When using "Create mesh from shape by Netgen" command, I got failure. But different than yours.
So, the issue has not been recovered completely.
But my OP's title is about "startup", so we'd better talk it in new thread.

Code: Select all

<Exception> Access violation
1e-07 <App> Document.cpp(3693): Failed to recompute Unnamed#FEMMeshNetgen: Access violation
<Exception> Access violation
3.72235 <App> Document.cpp(3693): Failed to recompute Unnamed#FEMMeshNetgen: Access violation
Recompute failed! Please check report view.
<Exception> Access violation
8.53945 <App> Document.cpp(3693): Failed to recompute Unnamed#FEMMeshNetgen: Access violation
Recompute failed! Please check report view.
<Exception> Access violation
18.8938 <App> Document.cpp(3693): Failed to recompute Unnamed#FEMMeshNetgen: Access violation
Recompute failed! Please check report view.
<Exception> Access violation
115.558 <App> Document.cpp(3693): Failed to recompute Unnamed#FEMMeshNetgen: Access violation

Code: Select all

OS: Windows 10 (10.0)
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.19.21097 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: a5ab09aa0941cc945e59848897b160f8cbfc0831
Python version: 3.8.2
Qt version: 5.12.5
Coin version: 4.0.0
OCC version: 7.4.0
Locale: Chinese/China (zh_CN)
felixlee868
Posts: 60
Joined: Wed Jul 03, 2019 8:15 am

Re: [Fixed] 0.19pre, FEM fail to startup in Conda build

Postby felixlee868 » Thu May 21, 2020 9:47 am

I have found the problem. Due to netgen version.

Please use netgen old version. e.g 6.2.1808

DON'T USE NETGEN VERION 6.2.2004. THIS VERSION WILL CRASH FEM WB !!!