[SOLVED] Working Plane not Working

A forum dedicated to the Draft, Arch and BIM workbenches development.
Post Reply
User avatar
hhassey
Posts: 160
Joined: Thu Jun 04, 2015 8:01 pm
Location: Ensenada, Mexico

[SOLVED] Working Plane not Working

Post by hhassey » Tue Oct 20, 2020 9:38 pm

OS: Debian GNU/Linux 10 (buster) (GNOME/gnome)
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.19.22808 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: 72eb41b24f12b572d55081042160954b93f4614c
Python version: 3.7.3
Qt version: 5.11.3
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.3.0
Locale: English/UnitedStates (en_US)

Hello guys, as of yesterday, the working plane stopped working for me with the following error message:

Code: Select all

14:26:19  Running the Python command 'Draft_SelectPlane' failed:
Traceback (most recent call last):
  File "/opt/freecad-code/freecad-build/Mod/Draft/draftguitools/gui_selectplane.py", line 105, in Activated
    self.taskd.form.fieldGridExtension.setValue(self.param.GetInt("gridSize", 100))

'PySide2.QtWidgets.QWidget' object has no attribute 'fieldGridExtension'
Steps to reproduce:
1.- New Document
2.- Open Draft Workbench
2.- Open Part Workbench
3.- Create a cube
4.- Select a face and type "WP" or push the working plane button.
Last edited by hhassey on Wed Oct 21, 2020 6:13 pm, edited 1 time in total.

User avatar
bitacovir
Posts: 1156
Joined: Sat Apr 19, 2014 6:23 am
Contact:

Re: Working Plane not Working

Post by bitacovir » Tue Oct 20, 2020 11:10 pm

hhassey wrote:
Tue Oct 20, 2020 9:38 pm
Steps to reproduce:
1.- New Document
2.- Open Draft Workbench
2.- Open Part Workbench
3.- Create a cube
4.- Select a face and type "WP" or push the working plane button.
For me it works normally in Windows.
OS: Windows 10 (10.0)
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.19.22756 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: ce87f586ee36ffe8ebcdcd3947ced4ab389ae795
Python version: 3.8.6
Qt version: 5.12.5
Coin version: 4.0.0
OCC version: 7.4.0
Locale: English/United States (en_US)
::bitacovir::
===================================
One must be absolutely modern.
Arthur Rimbaud (A Season in Hell -1873)

My personal web site
My GitHub repository
My old Blog
Mini Airflow Tunnel Project

User avatar
hhassey
Posts: 160
Joined: Thu Jun 04, 2015 8:01 pm
Location: Ensenada, Mexico

Re: Working Plane not Working

Post by hhassey » Tue Oct 20, 2020 11:12 pm

I wonder what is creating the problem, If I open FreeCAD 0.18 it works normally.

marioalexis
Posts: 12
Joined: Wed Jun 19, 2019 7:44 pm

Re: Working Plane not Working

Post by marioalexis » Wed Oct 21, 2020 12:09 am

make is not detecting some latest changes related to .ui files in Draft.
The simplest way is to compile again in a clean directory or delete the related files in the compilation directory.

User avatar
hhassey
Posts: 160
Joined: Thu Jun 04, 2015 8:01 pm
Location: Ensenada, Mexico

Re: Working Plane not Working

Post by hhassey » Wed Oct 21, 2020 5:09 pm

Thanks marioalexis, what would be the "related files" that I have to delete in the compilation directory?

I am doing an out of source directory compilation FYI

User avatar
hhassey
Posts: 160
Joined: Thu Jun 04, 2015 8:01 pm
Location: Ensenada, Mexico

Re: Working Plane not Working

Post by hhassey » Wed Oct 21, 2020 6:13 pm

Thanks Marioalexis, I did delete everything on the copile folder and compiled again. Problem gone!

Thanks for the solution.

Post Reply