How to hide features from A2Plus?

Post here for help on using FreeCAD's graphical user interface (GUI).
Forum rules
and Helpful information
IMPORTANT: Please click here and read this first, before asking for help

Also, be nice to others! Read the FreeCAD code of conduct!
leoheck
Posts: 161
Joined: Tue Mar 13, 2018 5:56 pm

How to hide features from A2Plus?

Post by leoheck » Wed Jan 15, 2020 12:11 pm

I use A2Plus a lot, it is essential for me.

Before, I've asked for help to create a 3D path. As you can see here in this post 3d wires. To achieve that, I'm using the Section feature.

The issue now is that the Section feature is being imported with A2Plus even when it is hidden.

So, I would like to know how can I hide this extra feature from the A2Plus plugin?
leoheck
Posts: 161
Joined: Tue Mar 13, 2018 5:56 pm

Re: How to hide features from A2Plus?

Post by leoheck » Wed Jan 15, 2020 12:47 pm

I can improve the extra feature placement moving it far from my main body but I would like to remove it when using A2Plus if possible.
kbwbe
Posts: 931
Joined: Tue Apr 10, 2018 3:12 pm
Location: Germany, near Köln (Cologne)

Re: How to hide features from A2Plus?

Post by kbwbe » Wed Jan 15, 2020 9:31 pm

leoheck wrote:
Wed Jan 15, 2020 12:11 pm
The issue now is that the Section feature is being imported with A2Plus even when it is hidden.
Please post a small sample file for examining this problem.
KBWBE

https://github.com/kbwbe/A2plus
latest release: v0.4.42b, installable via FreeCAD's addon manager
Tutorial: gripper assembly https://www.youtube.com/watch?v=QMxcQ5tssWk
Documentation: https://www.freecadweb.org/wiki/A2plus_Workbench
leoheck
Posts: 161
Joined: Tue Mar 13, 2018 5:56 pm

Re: How to hide features from A2Plus?

Post by leoheck » Wed Jan 15, 2020 11:24 pm

@kbwbe, sure!

I have this cheminey.FCStd file with the Body and the Section_3d_path that I use only to create a path that I can use to Sweep another Sketch using Part Design Workdbench. The Section_3d_path is hidden by default.

cheminey.FCStd
(64.95 KiB) Downloaded 7 times

I am importing the cheminey.FCStd in the assembly.FCStd file with A2Plus plugin. But A2Plugin is importing all features from the cheminey file including the Section_3d_path which should be hidden/avoided.

assembly.FCStd
(20.74 KiB) Downloaded 6 times

I forgot to mention that I am using A2Plus 0.4.39a.

The original model is this:
a2plus_1.png
a2plus_1.png (50.17 KiB) Viewed 208 times
It is being imported like this:
a2plus_2.png
a2plus_2.png (39.97 KiB) Viewed 208 times
kbwbe
Posts: 931
Joined: Tue Apr 10, 2018 3:12 pm
Location: Germany, near Köln (Cologne)

Re: How to hide features from A2Plus?

Post by kbwbe » Thu Jan 16, 2020 10:47 am

leoheck wrote:
Wed Jan 15, 2020 11:24 pm
I am importing the cheminey.FCStd in the assembly.FCStd file with A2Plus plugin. But A2Plugin is importing all features from the cheminey file including the Section_3d_path which should be hidden/avoided.
Activate the A2p preference "do not import invisible Shapes..." and the Section_3d_path is gone during import.

At weekend, i will try to do an update and filter out these elements generally as they are making no sense for an import.
KBWBE

https://github.com/kbwbe/A2plus
latest release: v0.4.42b, installable via FreeCAD's addon manager
Tutorial: gripper assembly https://www.youtube.com/watch?v=QMxcQ5tssWk
Documentation: https://www.freecadweb.org/wiki/A2plus_Workbench
leoheck
Posts: 161
Joined: Tue Mar 13, 2018 5:56 pm

Re: How to hide features from A2Plus?

Post by leoheck » Thu Jan 16, 2020 2:53 pm

Thanks kbwbe.
leoheck
Posts: 161
Joined: Tue Mar 13, 2018 5:56 pm

Re: How to hide features from A2Plus?

Post by leoheck » Thu Jan 16, 2020 5:21 pm

Code: Select all

A2p preference "do not import invisible Shapes..."
@kbwbe, where I can find that preference?
leoheck
Posts: 161
Joined: Tue Mar 13, 2018 5:56 pm

Re: How to hide features from A2Plus?

Post by leoheck » Thu Jan 16, 2020 5:51 pm

Nevermind kbwbe. I found the panel and posted an issue in the GitHub.

Using the A2Plus Workbench:

Code: Select all

Menu Edit > Preferences > A2Plus Settings
kbwbe
Posts: 931
Joined: Tue Apr 10, 2018 3:12 pm
Location: Germany, near Köln (Cologne)

Re: How to hide features from A2Plus?

Post by kbwbe » Sat Jan 18, 2020 3:38 pm

leoheck wrote:
Thu Jan 16, 2020 5:51 pm
I found the panel and posted an issue in the GitHub.
Please update A2plus to version V0.4.40. Issue #336 is fixed and A2plus does not import section surfaces anymore.
KBWBE

https://github.com/kbwbe/A2plus
latest release: v0.4.42b, installable via FreeCAD's addon manager
Tutorial: gripper assembly https://www.youtube.com/watch?v=QMxcQ5tssWk
Documentation: https://www.freecadweb.org/wiki/A2plus_Workbench
User avatar
papyblaise
Posts: 1084
Joined: Thu Jun 13, 2019 4:28 pm
Location: France

Re: How to hide features from A2Plus?

Post by papyblaise » Sat Jan 18, 2020 4:01 pm

The Pb is when you use Partdesign , you create substract or add pipe and this create one complex part unsecable
If you need import the duct pipe only you have to do a new separte pipe alone from the Body , event in a new body or more simply in Part Wb , and you use the same path and the same duct cross section
Attachments
Duct.PNG
Duct.PNG (32.33 KiB) Viewed 121 times
Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: bzowk, Forthman, Google [Bot] and 11 guests