(Solved)Assembly2 in Version: 0.16.5602 (Git)

Need help, or want to share a macro? Post here!
User avatar
bill
Posts: 376
Joined: Fri Jan 09, 2015 9:25 pm

(Solved)Assembly2 in Version: 0.16.5602 (Git)

Postby bill » Thu Oct 15, 2015 2:19 pm

Does Assembly2 work in the environment listed below; or is this my installation problem :oops: ?

Assembly2 does not appear in "Switch Between WBs" dropdown menu!

Works fine in .15 for me!

OS: Windows Vista
Word size of OS: 32-bit
Word size of FreeCAD: 32-bit
Version: 0.16.5602 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: 037ec5be789d52b2f82cc18a4b8e37b6cdc25e6b
Python version: 2.7.8
Qt version: 4.8.6
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 6.8.0.oce-0.17
Last edited by bill on Fri Oct 16, 2015 3:24 am, edited 1 time in total.
User avatar
sgrogan
Posts: 5425
Joined: Wed Oct 22, 2014 5:02 pm

Re: Assembly2 in Version: 0.16.5602 (Git)

Postby sgrogan » Thu Oct 15, 2015 5:40 pm

It should work, but the 0.16.xxxx versions are standalone so you will need to copy the assembly2 folder from the MOD folder in you 0.15 to the MOD folder of the 0.16. If it doesn't show up in the dropdown try restarting FreeCAD and go to Tools>Customize..>Workbenches and make sure it is enabled.
User avatar
bill
Posts: 376
Joined: Fri Jan 09, 2015 9:25 pm

Re: Assembly2 in Version: 0.16.5602 (Git)

Postby bill » Fri Oct 16, 2015 3:03 am

Report View: After FreeCAD launched -->

During initialization the error DLL load failed: The application has failed to start because its side-by-side configuration is incorrect. Please see the application event log for more detail. occurred in C:\Users\willy\Desktop\FreeCAD_0.16.5602_x86_dev_bin\Mod!\assembly2\InitGui.py -->

multiarray.pyd problem again! Have seen this before!

What is/was the resolution?
User avatar
bill
Posts: 376
Joined: Fri Jan 09, 2015 9:25 pm

Re: (Solved)Assembly2 in Version: 0.16.5602 (Git)

Postby bill » Fri Oct 16, 2015 3:26 am

NUMPHY file again; just like .15
triplus
Posts: 8757
Joined: Mon Dec 12, 2011 4:45 pm

Re: (Solved)Assembly2 in Version: 0.16.5602 (Git)

Postby triplus » Fri Oct 16, 2015 9:35 pm

Try to delete the folder assembly2 and after do a fresh install of assembly2 module (new download). And i noticed ! in Mod!\ path.

Should that be there?
User avatar
bill
Posts: 376
Joined: Fri Jan 09, 2015 9:25 pm

Re: (Solved)Assembly2 in Version: 0.16.5602 (Git)

Postby bill » Sat Oct 17, 2015 3:36 am

triplus wrote:And i noticed ! in Mod!\ path.
It is not in the real path; it appeared when I cut and pasted the error message!

I downloaded the numphy folder as suggested by peterl94 in

Okay, so it must be that multiarray.pyd is somehow compiled in a way that is not compatible with XP. I would try replacing the numpy folder with the one form the official numpy installer. I think that is how microelly2 got it to work. For your convenience, I've uploaded the numpy folder from the installer, so that you don't need to use the installer yourself.

1. Delete D:\Test\FreeCAD_0.15.4527_x86_WinXP_dev_bin\bin\lib\site-packages\numpy
2. Replace with the numpy folder from this zip: https://drive.google.com/open?id=0Bx4ov ... authuser=0

This worked :D !
triplus
Posts: 8757
Joined: Mon Dec 12, 2011 4:45 pm

Re: (Solved)Assembly2 in Version: 0.16.5602 (Git)

Postby triplus » Sat Oct 17, 2015 10:14 pm

Good to hear that.
sthongnuch
Posts: 3
Joined: Wed Jun 08, 2016 8:24 am
Location: Hamburg, Germany

Re: (Solved)Assembly2 in Version: 0.16.5602 (Git)

Postby sthongnuch » Wed Jul 06, 2016 2:15 pm

Thanks a lot. I had a similar problem and your solution worked well. :) :) :)
weasel_face
Posts: 17
Joined: Tue Aug 09, 2016 2:56 pm

Re: (Solved)Assembly2 in Version: 0.16.5602 (Git)

Postby weasel_face » Tue Aug 09, 2016 5:36 pm

Great!!! Now works fine.
renatorivo
Posts: 2243
Joined: Tue Feb 21, 2012 8:07 pm
Location: Torino - Italy

Re: (Solved)Assembly2 in Version: 0.16.5602 (Git)

Postby renatorivo » Mon Nov 28, 2016 5:21 pm

This only affects Windows 32-bit, or also affects Linux 32-bit?

Renato