Design tree navigation

A forum for research and development of the user interface of FreeCAD

Moderator: agryson

mariusz.dec
Posts: 14
Joined: Sat Jan 02, 2016 10:55 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: Design tree navigation

Postby mariusz.dec » Sat Dec 08, 2018 6:13 pm

Hi all,
I have more dreams yet for FreeCAD:

Workflow
Set of remembered directories like below:
Last_Opened_File_Dir
Last_Saved_File_Dir
Last_Imported_File_Dir
Last_Imported_Step_Dir
Last_Imported_SVG_Dir
Last_Exported_Step_Dir
Last_Exported_SVG_Dir
Last_Exported_ByType_Dir
Last_Fonts_Dir
etc.

Some of the workbenches make change to the default system directory and this is for me problematic.
Why?
In the design process we have some directories with project's atoms, sets of elements from many sources.
After that we make 3D outputs, 2D outputs for workshops etc.
Walks there and back throught the system directories leads to mistakes and the chance for save in unexpected locations growths.
It means - unexpected "virtual lost" of files.

Drag&Drop
I have observed that in my 0.17 Drag&Drop on the file diaolgs doesn't works.
In 0.18 works :)

Regards
Mariusz

My FreeCAD
Production:
0.17, 2018.08

Testing:
Version: 0.18.15353 (Git)
Python version: 3.6.6
Qt version: 5.6.2
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.3.0
Last edited by mariusz.dec on Sat Dec 08, 2018 6:21 pm, edited 1 time in total.
mariusz.dec
Posts: 14
Joined: Sat Jan 02, 2016 10:55 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: Design tree navigation

Postby mariusz.dec » Sat Dec 08, 2018 6:17 pm

Hi chrisb,
I have noticed this problem with footer.
Thanks
Mariusz
User avatar
bitacovir
Posts: 484
Joined: Sat Apr 19, 2014 6:23 am
Contact:

Re: Design tree navigation

Postby bitacovir » Sat Dec 08, 2018 10:35 pm

mariusz.dec wrote:
Sat Dec 08, 2018 6:13 pm
My FreeCAD
Production:
0.17, 2018.08

Testing:
Version: 0.18.15353 (Git)
Python version: 3.6.6
Qt version: 5.6.2
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.3.0
For your FreeCAD version info:
Open the Help --> About FreeCAD menu then click on the "Copy to clipboard" button, and paste its content in the text input area.
Like this:
OS: Windows 10
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.18.15299 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: 5217b245b4f98cf1e3f63ecfe20e379fe4923d80
Python version: 2.7.14
Qt version: 4.8.7
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.2.0
Locale: English/Australia (en_AU)
::bitacovir::
===================================
One must be absolutely modern.
Arthur Rimbaud (A Season in Hell -1873)

My Blog
Mini Airflow Tunnel Project
mariusz.dec
Posts: 14
Joined: Sat Jan 02, 2016 10:55 pm
Location: Warsaw, Poland

Re: Design tree navigation

Postby mariusz.dec » Sun Dec 09, 2018 3:30 pm

Hi all,
I was looking for Forum section for workbenches but I can't find any special for fasteners, so I have decide to write it here.

I did the tests of the 0.18 on quite complicated sheet metal design done this days in 0.17.
1. Search doesn't work by me - clicking on it gives no action.
2. Fasteners
I am using many PEM's and I have added M2 and M2.5 to the Fasteners WB myself - first Python code in my life :P .

Rendering of the PEM's inserted in 0.17 looks ok, but editing leads to errors similar to shown below.

I have added one Stud, one Standoff and pressnut and only PressNut is ok.
Standoff and Stud are grayed, no rendering visible.
Errors below:

Code: Select all

Running the Python command 'FSStud' failed:
Traceback (most recent call last):
  File "C:\Program Files\FreeCAD_0.18.15353_Conda_Py3QT5-WinVS2015_x64\Mod\FreeCAD_FastenersWB-master\PEMInserts.py", line 592, in Activated
    FastenerBase.FSGenerateObjects(FSStudObject, "Stud")
  File "C:\Program Files\FreeCAD_0.18.15353_Conda_Py3QT5-WinVS2015_x64\Mod\FreeCAD_FastenersWB-master\FastenerBase.py", line 356, in FSGenerateObjects
    objectClass(a, selObj)
  File "C:\Program Files\FreeCAD_0.18.15353_Conda_Py3QT5-WinVS2015_x64\Mod\FreeCAD_FastenersWB-master\PEMInserts.py", line 532, in __init__
    obj.addProperty("App::PropertyEnumeration","length","Parameters","Standoff length").length = fhGetAllLengths(FHDiameters[1])
  File "C:\Program Files\FreeCAD_0.18.15353_Conda_Py3QT5-WinVS2015_x64\Mod\FreeCAD_FastenersWB-master\PEMInserts.py", line 520, in fhGetAllLengths
    list.sort(cmp = FastenerBase.NumCompare)

'cmp' is an invalid keyword argument for this functionRunning the Python command 'FSStandOff' failed:
Traceback (most recent call last):
  File "C:\Program Files\FreeCAD_0.18.15353_Conda_Py3QT5-WinVS2015_x64\Mod\FreeCAD_FastenersWB-master\PEMInserts.py", line 428, in Activated
    FastenerBase.FSGenerateObjects(FSStandOffObject, "Standoff")
  File "C:\Program Files\FreeCAD_0.18.15353_Conda_Py3QT5-WinVS2015_x64\Mod\FreeCAD_FastenersWB-master\FastenerBase.py", line 356, in FSGenerateObjects
    objectClass(a, selObj)
  File "C:\Program Files\FreeCAD_0.18.15353_Conda_Py3QT5-WinVS2015_x64\Mod\FreeCAD_FastenersWB-master\PEMInserts.py", line 363, in __init__
    obj.addProperty("App::PropertyEnumeration","length","Parameters","Standoff length").length = soGetAllLengths(SODiameters[1], False)
  File "C:\Program Files\FreeCAD_0.18.15353_Conda_Py3QT5-WinVS2015_x64\Mod\FreeCAD_FastenersWB-master\PEMInserts.py", line 349, in soGetAllLengths
    list.sort(cmp = FastenerBase.NumCompare)

'cmp' is an invalid keyword argument for this function
MyFreeCAD
Production:

OS: Windows 10
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.17.13541 (Git)
Build type: Release
Branch: releases/FreeCAD-0-17
Hash: 9948ee4f1570df9216862a79705afb367b2c6ffb
Python version: 2.7.14
Qt version: 4.8.7
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.2.0
Locale: Polish/Poland (pl_PL)

Testing
OS: Windows 10
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.18.15353 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: 20fe774784bd013c74c1edaed8985e851bb1370b
Python version: 3.6.6
Qt version: 5.6.2
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.3.0
Locale: Polish/Poland (pl_PL)
User avatar
NormandC
Posts: 18208
Joined: Sat Feb 06, 2010 9:52 pm
Location: Québec, Canada

Re: Design tree navigation

Postby NormandC » Sun Dec 09, 2018 9:01 pm

triplus wrote:
Sat Dec 08, 2018 10:26 am
Note that some of us, providing support, don't require FreeCAD info up front. And only ask for it when need.

P.S. I feel it makes sense to mention this from time to time. ;)
I feel it makes sense to mention that out of all the regulars who provide support, most of which are more active than you in that role, most disagree with you.
triplus
Posts: 8173
Joined: Mon Dec 12, 2011 4:45 pm

Re: Design tree navigation

Postby triplus » Mon Dec 10, 2018 1:06 am

mariusz.dec wrote:
Sat Dec 08, 2018 12:36 pm
I have started with 0.15 without successes and after two years I am back.
Welcome back!
chrisb wrote:
Sat Dec 08, 2018 5:56 pm
triplus, please receive my excuse for my answer to your post above. I had not realized that you had already answered the questions. :oops:
No issue whatsoever.
NormandC wrote:
Sun Dec 09, 2018 9:01 pm
I feel it makes sense to mention that out of all the regulars who provide support, most of which are more active than you in that role, most disagree with you.
Captain Obvious.
User avatar
NormandC
Posts: 18208
Joined: Sat Feb 06, 2010 9:52 pm
Location: Québec, Canada

Re: Design tree navigation

Postby NormandC » Mon Dec 10, 2018 2:48 am

Oh no, you are the undisputed champion in that regard, no question. :roll:

No originality either.
triplus
Posts: 8173
Joined: Mon Dec 12, 2011 4:45 pm

Re: Design tree navigation

Postby triplus » Mon Dec 10, 2018 11:59 am

Never condone your extreme views in this regard, that much is true. As for your badmouthing, thanks, but no thanks.

@chrisb often says he is your pupil and has learned much from you. In my opinion it's time you learn something from @chrisb too.
cron