Changing of the transparency parameter on Radeon GPU problem

Post here for help on using FreeCAD's graphical user interface (GUI).
Forum rules
and Helpful information
IMPORTANT: Please click here and read this first, before asking for help

Also, be nice to others! Read the FreeCAD code of conduct!
mnv
Posts: 2
Joined: Thu Dec 13, 2018 5:40 am

Changing of the transparency parameter on Radeon GPU problem

Postby mnv » Thu Dec 13, 2018 5:47 am

Hi,

Has anyone tried to change the transparency parameter on last FreeCAD build?
Unfortunately, i got some problems with that on my PC with Radeon GPU.
This problem occured only on FreeCAD builds with Qt5.
Link on tracker: https://www.freecadweb.org/tracker/view.php?id=3725
FreeCAD About Info:
OS: Windows 10
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.18.15299 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: 5217b245b4f98cf1e3f63ecfe20e379fe4923d80
Python version: 3.6.6
Qt version: 5.6.2
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.3.0
Locale: English/UnitedStates (en_US)
Attachments
EnginePart.png
EnginePart.png (121.57 KiB) Viewed 690 times
chrisb
Posts: 26953
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Changing of the transparency parameter on Radeon GPU problem

Postby chrisb » Thu Dec 13, 2018 8:51 am

Moved to Help forum
chrisb
Posts: 26953
Joined: Tue Mar 17, 2015 9:14 am

Re: Changing of the transparency parameter on Radeon GPU problem

Postby chrisb » Thu Dec 13, 2018 8:54 am

Hi mnv, welcome to the forum.
The Radeon cards are known to cause problems. You may try to downgrade the driver: https://forum.freecadweb.org/viewtopic.php?f=3&t=30573.
mnv
Posts: 2
Joined: Thu Dec 13, 2018 5:40 am

Re: Changing of the transparency parameter on Radeon GPU problem

Postby mnv » Fri Dec 14, 2018 9:20 am

Unfortunately, this problem is also occurred on old driver version.
I think this problem in porting to Qt5, because old FreeCAD versions and builded by hand FreeCAD version with Qt4 works fine.
User avatar
Kunda1
Posts: 7986
Joined: Thu Jan 05, 2017 9:03 pm

Re: Changing of the transparency parameter on Radeon GPU problem

Postby Kunda1 » Fri Dec 14, 2018 11:25 am

mnv wrote:
Fri Dec 14, 2018 9:20 am
Unfortunately, this problem is also occurred on old driver version.
I think this problem in porting to Qt5, because old FreeCAD versions and builded by hand FreeCAD version with Qt4 works fine.
So essentially it may be an upstream Qt5 issue?
Want to contribute back to FC? Checkout:
#lowhangingfruit | Use the Source, Luke. | How to Help FreeCAD | How to report FC bugs and features