"Apply" button enable status out of sync on qt5/py3

Here's the place for discussion related to CAM/CNC and the development of the Path module.
User avatar
freman
Posts: 775
Joined: Tue Nov 27, 2018 10:30 pm

"Apply" button enable status out of sync on qt5/py3

Postby freman » Wed Dec 04, 2019 10:48 pm

Hi,

I recently moved to qt5/py3 build and noticed that the "Apply" button often does not get enabled ( remained greyed out ) when a path parameter is modified in the various Path tool dialogues.

At first I was making redundant edits to numerical values to force Apply to 'light up' so I could see the effect of the parameter changes. After a while I realised it was infact active though its appearance was a greyed out button.

Other times , particularly in deburr tool, it seems truly disabled. In these cases I need to OK out of the dialogue to see the changes take effect.
I have been seeing this consistently since moving to qt5/py3 build.

Example :
create new job; add user defined tool.
select and edge
open Deburr dlg.
change from default tool to user tool
note Apply btn remains inactive.
change W param ; move text input to "h"
note Apply btn remains inactive.

PS. Also hitting Enter after changing W value closed the dlg. This is unexpected. I would expect this confirms the editbox change not passed the key stroke to the parent , effectively hitting "OK" btn.




OS: Fedora 31 (Thirty One) (LXDE/LXDE)
Word size of OS: 64-bit
Word size of FreeCAD: 64-bit
Version: 0.19.18821 (Git)
Build type: Release
Branch: master
Hash: 379d04166431517f3eef59c5a55b6e2979562722
Python version: 3.7.5
Qt version: 5.12.5
Coin version: 4.0.0a
OCC version: 7.3.0
Locale: English/United Kingdom (en_GB)